FOTOHS/Facebook

U Zagrebu je javnosti u subotu predstavljena nova politička platforma Hrvatski suverenisti, koja okuplja stranke Hrast i Hrvatsku konzervativnu stranku, građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“ i „Hrvatski bedem“ te nekolikoudruga civilnog društva. Svi oni će zajednički izaći na izbore za Europski parlament.

Na tiskovnoj konferenciji govorili su predstavnici stranaka, građanskih inicijativa, udruga te istaknuti pojedinci.

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast, istaknuo je važnost zajedništva svih onih na političkoj, intelektualnoj i društvenoj razini, koji Hrvatsku vide kao suverenu državu.

– Zajedništvo nema alternativu! Danas, kada je Plenković skrenuo oštro ulijevo, zajedništvo na ovom dijelu političkog i društvenog spektra ostvarit će veliki rezultat – uvjeren je Ilčić.

Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke, smatra da je hrvatskim građanima potrebna upravo ovakva politička platforma jer su „sadašnja i sve bivše Vlade RH svojim potezima dovele do gubitka krvavo stečenog suvereniteta“.

Ruža Tomašić, najaktivnija hrvatska članica Europskog parlamenta, rekla je da, zahvaljujući vanjskoj politici Vlade RH, većina europarlamentaraca nema pojma što se događalo u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata.

Kristina Pavlović je u ime građanske inicijative Istina o Istanbulskoj podržala ovu političku platformu te je zahvalila političkim strankama koje su, kako kaže, „spremne izaći iz svojih uskih političkih interesa te jasno i beskompromisno podupirati volju naroda, a ne da se poput trenutne hrvatske vlade boje naroda i varaju i manipuliraju narod“.

General Željko Sačić, koordinator građanske inicijative Hrvatski bedem, istaknuo je važnost zajedničkog djelovanja svih suverenista jer će takav pristup biti neophodan u jednoj od ključnih tema koja će obilježiti Europu sljedećih godina, a to je pitanje migracija.

Hrvatski suverenisti najavili su da će u sljedećih nekoliko mjeseci sve veće hrvatske gradove kako bi i na lokalnoj razini povezali sve koji dijele slične stavove.

Komentari

Komentara