Povežite se s nama

U fokusu

Mr.sc. Renata Čulinović-Čaić primila je nagradu Hrvatske liječničke komore

Foto: Hrvatska liječnička komora

Objavljeno:

- dana

Hrvatska liječnička komora dodijelila je 8. siječnja četvrtu godinu zaredom svoje godišnje nagrade istaknutim pojedincima, i to za postignuća u 2019. i u 2020. godini.

Naime, natječaj za godišnje nagrade HLK-a do sada je bio objavljivan krajem tekuće godine za postignuća ostvarena u prethodnoj godini. Od ove godine HLK je odlučila krajem godine dodjeljivati nagrade za postignuća ostvarena u toj godini pa se zbog te promjene iznimno ove godine dodjeljuju nagrade za dvije kalendarske godine. – Prethodna godina pokazala je, kao nikada do sada, da se naš zdravstveni sustav temelji na izvrsnosti i visokoj stručnosti hrvatskih liječnika i ostalih zdravstvenih radnika, ali i njihovoj iznimnoj požrtvovnosti i entuzijazmu – rekao je predsjednik HLK-a dr. sc. Krešimir Luetić.

Jedna je nagrada došla i na sjever Hrvatske. Nagrade za iznimno djelovanje u zaštiti prava liječnika te promicanju interesa hrvatskog liječništva je mr.sc. Renata Čulinović-Čaić. Ona je spec.opće kirurgije i hitne medicine te subspec.abdominalne kirurgije u Županijskoj bolnici Čakovec. Dr. Čulinović-Čaić je i predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata.

O laureatima godišnjih nagrada snimljeni su i videi, a što je rekla mr.sc. Renata Čulinović-Čaić pogledajte u nastavku. Ističe borbu za prava liječnika.

U fokusu

Tvrtka NTH Mobile u Hallerovoj aleji kupila površinu od 3000 četvornih metara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u ponedjeljak, 12. travnja, potpisao je ugovor s tvrtkom NTH Mobile, kojim je prodano gradsko zemljište u Hallerovoj aleji površine 3000 četvornih metara.

Time je Grad Varaždin postao bogatiji za 3.397.410,00 kuna, kolika je kupoprodajna cijena zemljišta.

– Ovaj potpis ugovora za već petu veću investiciju na gradskom zemljištu, rezultat je uspješne suradnje Grada Varaždina s investitorima. Riječ je o tvrtki koja duže vrijeme posluje u Varaždinu, zapošljava 100-ak visokoobrazovanih mladih ljudi i proistekla je iz Tehnološkog parka Varaždin kao jedna od prvih stanara. U Varaždinu namjerava i dalje širiti svoje poslovanje te s vremenom uspostaviti i mali inkubacijski centar te dovesti i druge švicarske tvrtke – ističu iz Grada Varaždina.

– Drago mi je što će ova investicija pridonijeti još većem zapošljavanju visokoobrazovanih mladih stručnjaka u Varaždinu, da će tvrtka za sobom povući i druge investitore i zadovoljan sam činjenicom da u ovakvim okolnostima, kad gospodarstvo stagnira, Grad Varaždin stječe prihode iz osnove prodaje zemljišta za informatičku industriju – izjavio je Čehok.

Nastavite čitati

U fokusu

Umirovljenicima će se isplatiti COVID-dodatak, evo o kojim je iznosima riječ

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznat je novčani iznos COVID dodatka koji će se uskoro isplaćivati umirovljenicima.

Naime, najviši COVID-dodatak dobit će umirovljenici s najnižim mirovinama, tako da će se onima kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja do 1500 kuna isplatiti jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna, piše Index.hr.

Onima kojima je iznos mirovine između 1500 i 2000 kuna isplatit će se 900 kuna. Oni koji imaju primanja u rasponu od 2000 do 3000 kuna dobit će 600 kuna, a onima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna. 

Objavio je to premijer Andrej Plenković, ističući da će ova odluka obuhvatiti oko 850.000 umirovljenika, a ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna.

Nastavite čitati