Povežite se s nama

Međimurje

MTČ srušili bageri, a BAT još nije definirao kako će urediti prostor

Objavljeno:

- dana

Doznajemo

Pod naletima radnih strojeva “Pongrac-bager kopa“ koje je angažirala tvrtka BAT, ovih dana pale su i posljednje derutne zgrade bivšeg kompleksa MTČ-a te istoimene Tvornice rublja u središtu Čakovca.

Kako doznajemo od vlasnika nekretnine, građevinski radovi na rušenju i čišćenju prostora u Ulici Matice Hrvatske potrajat će do svibnja ove godine. No, naš upit o rokovima uređenja prostora i rokovima za realizaciju BAT-ovih planova zasad ostaje bez odgovora.

– Ti planovi još uvijek nisu definirani, relevantne informacije bit će poznate po dovršetkom istih – poručio je direktor Ivan Đurkin.
Dok građani i mediji čekaju na novosti oko uređenja novog stambeno-poslovnog kompleksa i gradnje velike natkrivene tržnice, forumaši koje okuplja “skyscrapercity“ ističu da ne razumiju one koji oplakuju propalu MTČ-ovu tvornicu.

– Hranila se samo kreditima za neuspjelu proizvodnju i otplatu radnicima – zapisao je jedan od njih. Ima i onih koji zbog svega i rugla koje je tu predugo stajalo, prozivaju bivšu gradsku vlast. – Da Grad čakovec nije bacio kroz prozor 7 milijuna kuna izgradivši reflektore na stadionu koji su korišteni 10 puta u 7 godina, i da se taj novac uloži u ovaj projekt u partnerstvu s privatnim investitorom, mogli smo već odavno imat gospodarsko – društvenu funkcionalnu cjelinu u centru – komentiraju forumaši.

Izvor:
Foto:

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati