Povežite se s nama

Međimurje

MTČ srušili bageri, a BAT još nije definirao kako će urediti prostor

Objavljeno:

- dana

Doznajemo

Pod naletima radnih strojeva “Pongrac-bager kopa“ koje je angažirala tvrtka BAT, ovih dana pale su i posljednje derutne zgrade bivšeg kompleksa MTČ-a te istoimene Tvornice rublja u središtu Čakovca.

Kako doznajemo od vlasnika nekretnine, građevinski radovi na rušenju i čišćenju prostora u Ulici Matice Hrvatske potrajat će do svibnja ove godine. No, naš upit o rokovima uređenja prostora i rokovima za realizaciju BAT-ovih planova zasad ostaje bez odgovora.

– Ti planovi još uvijek nisu definirani, relevantne informacije bit će poznate po dovršetkom istih – poručio je direktor Ivan Đurkin.
Dok građani i mediji čekaju na novosti oko uređenja novog stambeno-poslovnog kompleksa i gradnje velike natkrivene tržnice, forumaši koje okuplja “skyscrapercity“ ističu da ne razumiju one koji oplakuju propalu MTČ-ovu tvornicu.

– Hranila se samo kreditima za neuspjelu proizvodnju i otplatu radnicima – zapisao je jedan od njih. Ima i onih koji zbog svega i rugla koje je tu predugo stajalo, prozivaju bivšu gradsku vlast. – Da Grad čakovec nije bacio kroz prozor 7 milijuna kuna izgradivši reflektore na stadionu koji su korišteni 10 puta u 7 godina, i da se taj novac uloži u ovaj projekt u partnerstvu s privatnim investitorom, mogli smo već odavno imat gospodarsko – društvenu funkcionalnu cjelinu u centru – komentiraju forumaši.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje