Povežite se s nama

Međimurje

MTČ srušili bageri, a BAT još nije definirao kako će urediti prostor

Objavljeno:

- dana

Doznajemo

Pod naletima radnih strojeva “Pongrac-bager kopa“ koje je angažirala tvrtka BAT, ovih dana pale su i posljednje derutne zgrade bivšeg kompleksa MTČ-a te istoimene Tvornice rublja u središtu Čakovca.

Kako doznajemo od vlasnika nekretnine, građevinski radovi na rušenju i čišćenju prostora u Ulici Matice Hrvatske potrajat će do svibnja ove godine. No, naš upit o rokovima uređenja prostora i rokovima za realizaciju BAT-ovih planova zasad ostaje bez odgovora.

– Ti planovi još uvijek nisu definirani, relevantne informacije bit će poznate po dovršetkom istih – poručio je direktor Ivan Đurkin.
Dok građani i mediji čekaju na novosti oko uređenja novog stambeno-poslovnog kompleksa i gradnje velike natkrivene tržnice, forumaši koje okuplja “skyscrapercity“ ističu da ne razumiju one koji oplakuju propalu MTČ-ovu tvornicu.

– Hranila se samo kreditima za neuspjelu proizvodnju i otplatu radnicima – zapisao je jedan od njih. Ima i onih koji zbog svega i rugla koje je tu predugo stajalo, prozivaju bivšu gradsku vlast. – Da Grad čakovec nije bacio kroz prozor 7 milijuna kuna izgradivši reflektore na stadionu koji su korišteni 10 puta u 7 godina, i da se taj novac uloži u ovaj projekt u partnerstvu s privatnim investitorom, mogli smo već odavno imat gospodarsko – društvenu funkcionalnu cjelinu u centru – komentiraju forumaši.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje