Povežite se s nama

Crna kronika

Mučni detalji ubojstva Varaždinca Dejana Petrekovića (44)

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu , nakon provedene istrage, podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 53-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva i dvojice državljana Republike Srbije zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Naime, 53-godišnjaka se optužnicom tereti da je 10. srpnja 2018. u skladišnom prostoru u Varaždinu, prilikom sukoba s Dejanom Petrekovićem (44) oko duga, snažno ga odgurnuo i iz pištolja ispalio hitac u njegovu desnu potkoljenicu te mu nogom pritiskao tijelo da spriječi njegov daljnji otpor. Zatim je od 40-godišnjaka i 28-godišnjaka zatražio da 44-godišnjaku vezicama zavežu ruke, što su oni i učinili.

Potom je 53-godišnjak tražio od Petrekovića da mu otkrije gdje drži novac i drogu, a kad je ovaj odgovorio da nema ni novac ni drogu, s ciljem da se trajno oslobodi svog novčanog duga prema njemu, svjestan njegove bespomoćnosti i težine bolova i straha koje je trpio, ispalio hice u 44-godišnjaka i usmrtio ga.

Potom su 40-godišnjak i 28-godišnjak na traženje 53-godišnjaka počistili mjesto događaja.

– U cilju daljnjeg prikrivanja počinjenog kaznenog djela, okrivljeni 53-godišnjak je naložio 40-godišnjaku da osobni automobil ubijenoga odveze i ostavi na jednom parkiralištu te da uništi njegov mobitel. Okrivljenike se tereti da su mrtvo tijelo 44-godišnjaka osobnim automobilom odvezli i zakopali u šumi nedaleko mjesta kraj Varaždina, kao i da su uklonili sve tragove u skladištu i spalili predmete s tragovima krvi – ističe Županijsko državno odvjetništvo.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru koji mu je određen u drugom postupku, a u optužnici je predloženo da mu se odredi istražni zatvor u ovom postupku, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške.

Crna kronika

Muškarac (58) iz Donjeg Vratna terorizirao ženu i djecu, ima i oružje, pa Odvjetništvo traži istražni zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Općinskog suda u Varaždinu kojim je odbijen prijedlog državnog odvjetništva da se mjere opreza izrečene 58-godišnjaku zamijene istražnim zatvorom.

Naime, optužnicom se 58-godišnjaka iz Gornjeg Vratna tereti da je od siječnja 2015. godine pa nadalje, počinio kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnje, sve na štetu supruge i troje maloljetne djece te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sud je odbio prijedlog za zamjenu mjera opreza istražnim zatvorom i rješenjem produljio trajanje mjera opreza.

– Državno odvjetništvo smatra kako se radi o pogrešnoj odluci jer je nedvojbeno utvrđeno da je okrivljenik u više navrata kršio naložene mjere opreza zabrane približavanja i udaljenja iz doma i kako njegovo ponašanje jasno ukazuje na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo – ističe Državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prijevara na društvenoj mreži: uplatio novac prodavaču knjiga, no robu nije dobio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 25. listopada, osobno je policiji pristupio 31-godišnjak s područja Međimurske županije, od koga je zaprimljena kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare.

Naime, u prvoj polovici mjeseca listopada ove godine na oglasniku „Facebook Marketplace“ naišao je na oglas u kojemu se osoba predstavila alias imenom i prodavala kolekciju knjiga.
Nakon dogovora kupnje kolekcije za novčani iznos od više stotina kuna oštećeni je prema uputi prodavatelja, putem „Air Cash“ usluge uplatio traženi novac, a dok je dostava trebala biti obavljena unutar dva radna dana, a što se nije dogodilo te je prekinuta sva daljnja komunikacija s oštećenim kada je shvatio da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Savjetujemo građane da pripaze prilikom kupnje putem interneta te da prije same transakcije provjere je li bilo sličnih prijevara, odnosno da na neki način dodatno provjere vjerodostojnost konkretnog prodavatelja. Također bi bilo najbolje kupovati putem verificiranih internet prodavatelja, jer prevaranti najčešće privlače kupce nižom cijenom, koja se na kraju pokaže skupljom varijantom – poručuju iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje