Povežite se s nama

Crna kronika

Muljali s računima za izvedene radove da stave novac u svoj džep

Krađe

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom i 34-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako se sumnja, 35-godišnjak je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva iz Varaždinskih Toplica, povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa društva. Navedeni nije od investitora naplaćivao izvedene radove po dogovorenim cijenama već umanjene račune ispostavljao drugom trgovačkom društvu u vlasništvu 34-godišnjakinje koja je potom, s ciljem da sebi odnosno društvu koje zastupa, pribavi imovinsku korist, investitorima ispostavljala račune s uvećanim cijenama identičnim onima iz ponude društva 35-godišnjaka.

Time je njegovo društvo oštećeno za iznos od oko 72.500 kuna, koliko ujedno iznosi i nepripadna imovinska korist društva 34-godišnjakinje. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Kod mladog Ivančanina nađena 52 grama amfetamina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

droga amfetamin PU međimurska1
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 22 godine.

Sumnja se da je kod sebe ilegalno posjedovao 52 grama bijele praškaste materije nalik na opojnu drogu.

Vještačenjem praškaste materije u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je da se radi o kemijskoj drogi amfetamin, javila je policija.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštena proizvodanja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov ukrao dječja kolica vrijedna nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. travnja, u poslijepodnevnim satima na parkiralištu uz nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava kod naselja Oporovec nepoznati počinitelj ukrao je dječja kolica koja je vlasnik ostavio pokraj svog osobnog automobila i otišao u šetnju nasipom.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati