Povežite se s nama

Međimurje

Mundoaka Open Barbecue 17. studenoga: vino i roštilj kao uvod u zimsku sezonu!

Objavljeno:

- dana

Temperature su nas ove godine poslužile dovoljno dugo, a sad je vrijeme i za službeno zatvaranje ljetne sezone!

Mundoaka Streetfood Čakovec za vas u subotu, 17. studenoga, u 16 sati sprema prave poslastice uz Open Barbecue: ako ste ljubitelj rebarca, krilca i burgera te mladog vina, iskušajte ovu kombinaciju jer pravilo je: ALL YOU CAN EAT!

Naime, grupa vinara Mlado Međimurje, čiji dobar glas leti nadaleko, predstavit će svoje mlado vino te vas časte jednom čašom Dionizova napitka, a drugom čašom Mundoaka. Iza ukusne hrane i odlične usluge stoji novi Mundoaka tim, a cjelokupni dojam nadopunit će bendovski urbani zvuci. Cijena aranžmana je 120 kuna po osobi.

Broj mjesta je ograničen, stoga zainteresirane pozivamo da već danas rezerviraju mjesto na broj 040/385-035 ili preko Mundoakina inboxa na Facebook stranici.

Zatvorimo sezonu zajedno, u velikome stilu!

Međimurje

U čast Gospe Karmelske u Štrukovcu održano proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 21. srpnja, u Štrukovcu je održano tradicionalno proštenje.

Misu je služio generalni vikar biskupije Varaždinske Antun Perčić, a uz domaćeg župnika Maria Križanca misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica, kamo pripada Štrukovec, Josip Horvat.

Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Nastavite čitati

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje