U organizaciji Turističke zajednice općine Sveti Martin na Muri za 1. kolovoza planiran je “Murakon 2020”, 7. međunarodni festival suvremene poezije.

Te će subote Festival početi u 20 sati kod Centra za posjetitelje u Žabniku, u blizini najsjevernije hrvatske točke. Sudjelovat će Andrijana Lajtman, Aleksandar Horvat, Klarisa Jovanović, Peter Pal, Petra Koršić i Ženska vokalna skupina “Sveti Marko” iz Selnice.

Kao posebni gosti predstavit će se Hanibal Salvaro, Robert Jurak i Božica Jelušić.

– Pred nama je već sedmi Međunarodni festival suvremene poezije “Murakon” koji se održava na otvorenom, u prekrasnom ambijentu na obali rijeke Mure u Svetom Martinu na Muri. Festival se u tih nekoliko godina, prema mišljenju poznatih pjesnika i stručne javnosti, smjestio u kvalitetnu manifestaciju, ne samo na nacionalnoj već i na međunarodnoj razini i kao takav dobiva sve veću pozornost medija! – javljaju iz TZO Sveti Martin na Muri.

Dosad su na festivalu nastupala značajna imena srednje europske književnosti – Božica Jelušić, dr. Albert Halasz, dr. Lajos Bence, dr. Primož Repar, dr. Stanislava Chrobakova Repar, dr. Gloriana Veber, Admiral Mahić, Emir Sokolović, Borče Panov, Feri Lainšček, Radovan Vlahović, Jurij Hudolin, Marko Gregur, Szalinger Balasz, dr. Judit Zagorec Csuka, Janos Terey, Marko Kravos, Darija Žilić, Jasz Atilla, Barbara Korun, E. Kovač i drugi. Gosti su bili i predsjednik Društva književnika iz Hrvatske g. Đ. Vidmarović te predsjednik Društva spisatelja Slovenije g. D. Merc.

– Njihovo prisustvo i pohvala festivalu znak su da unatoč poteškoćama koje su nas sve snašle u doba epidemije koronavirusa ipak pokušamo održati festival „nad vodom“, skromnije, mada smo manifestaciju kakva jest i dosad uspjeli racionalno organizirati – poručuju iz Turističke zajednice.

Komentari

Komentara