Povežite se s nama

Međimurje

“Murska alka”: članovi UDVDR-a Mursko Središće najbrži i najprecizniji

Objavljeno:

- dana

U gradskoj lučici u Murskom Središću održano je zabavno ekipno natjecanje „Murska alka“ u organizaciji Rudarskog zbora i Turističke zajednice Grada Murskog Središća.

Ovogodišnja, 8. po redu „Murska alka“ sastojala se od dviju igara, „talige partyja“, vožnje u taljigama i pogađanju alke, te „vijače partyja“, punjenja kante vodom uz pomoć vijače, odnosno drvene lopate, nakon čega je kantu trčeći trebalo prenijeti na drugu stranu i vodu preliti u bocu. Pravila je natjecateljima pojasnio Damir Jurinić Pek. Na „Murskoj alci“ sudjelovali su: KUU Zasadbreg 1, KUU Zasadbreg 2, DVD Peklenica, Udruga mladih „Pekleničari“, UDVDR Mursko Središće, „Murske sirene“ – USR „Sport za sve“ Mursko Središće te Odbojkaški klub Plavi Peklenica 1 i Plavi Peklenica 2. Svi oni trudili su se što brže i preciznije obaviti zadatke.

Ovogodišnja, 8. po redu “Murska alka” sastojala se od dviju igara, “talige partyja” i “vijače partyja”

Po završetku natjecanja i zbrajanja rezultata saznala su se imena pobjednika. Prvo mjesto pripalo je Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Mursko Središće. Drugo mjesto osvojili su članovi DVD-a Peklenica, dok su treće mjesto podijelili članovi KUU-e Zasadbreg 1 i 2 s obzirom na to da su imali izjednačen rezultat.
Na postignutim rezultatima svima je čestitao gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, koji je uručio nagrade i priznanja svim sudionicima. Nakon proglašenja pobjednika, podjele nagrada i fotografiranja, Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Murskog Središća sve sudionike „Murske alke“ počastili su grahom i osvježavajućim pićima.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje