Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: 400.000 kuna za navodnjavanje i novu rasvjetu na nogometnim terenima u Peklenici

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak potvrdio je predstavnicima Mjesnog odbora Peklenica i Nogometnog kluba Plavi, Franji Noviniću i Rudolfu Goričancu, da će se i sljedeće godine nastaviti s ulaganjima u prostor tamošnjeg nogometnog ligaša.

Naime, ciklus ulaganja započet je već ove godine, a putem kapitalnih investicija Grad Mursko Središće pomogao je u izradi pročelja, sanaciji krovišta, sanitarnih čvorova i travnjaka te preuređenju zajedničkih prostorija i dokupu snage električne energije.

– Da bismo zaokružili ciklus ulaganja u objekt i sportski teren Nogometnog kluba Plavi potrebno je još napraviti navodnjavanje zbog većeg isušivanja terena jer je u neposrednoj blizini odvodni kanal, urediti prostor od klupskog objekata do travnjaka koji će ujedno služiti i kao malonogometno igralište za djecu i mlade te rekonstruirati rasvjetu terena. Riječ je o ulaganju od gotovo 400.000 kuna – otkrio je gradonačelnik Dražen Srpak.

S obzirom da je gradonačelnik Srpak od rujna i saborski zastupnik te će plaću iduće dvije godine dobivati u Hrvatskom saboru, ušteda na bruto iznosu koji je do sada dobivao iz gradske blagajne bit će usmjerena prema potrebama Peklenice, drugog najvećeg naselja u sastavu Grada.

U Gradu ne zaboravljaju niti na druge sportske udruge, a posebno one koje koriste vlastite terene i prostorije. Tako se u Hlapičini na sportskim objektima NK Mure radi rekonstrukcija radi uređenja sanitarnih čvorova i povećanja kvadrature samog objekta, a sufinancirat će se i postavljanje sustava navodnjavanja terena. Za NK Torpedo u Križovcu osiguran je novac za rekonstrukciju sportskih prostorija, dok je NK Hajduku iz Štrukovca predviđen novac za rekonstrukciju grijanja u sportskom objektu. Najveći i najskuplji zahvat provodio se na prostoru trećeligaša Rudara u Murskom Središću, gdje se grade tribine s popratnim prostorijama i rekonstruira se travnjak.

Međimurje

U čast Gospe Karmelske u Štrukovcu održano proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 21. srpnja, u Štrukovcu je održano tradicionalno proštenje.

Misu je služio generalni vikar biskupije Varaždinske Antun Perčić, a uz domaćeg župnika Maria Križanca misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica, kamo pripada Štrukovec, Josip Horvat.

Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Nastavite čitati

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje