U Murskom Središću dosad je potpisano 813 novih ugovora o priključenju na kanalizacijski i vodovodni sustav koji se konstruira u okviru projekta Aglomeracije. Taj podatak potvrdio je gradonačelnik Dražen Srpak na Aktualnom satu 16. sjednice Gradskoga vijeća Murskoga Središća.

– Međimurske vode pozivaju građane na potpisivanje ugovora. Ukupan broj priključaka je 1029, stoga i ja pozivam naše građane na potpisivanje ugovora jer je sada prilika za to zbog puno manjih troškova. Upravo sam u ponedjeljak, 25. studenog, potpisao Sporazum o sufinanciranju projekta Aglomeracije s Međimurskim vodama. Udio Grada u sufinanciranju projekta je 4,5 milijuna kuna. Radovi su započeli u Ulici Slatine, a cijeli projekt trebao bi biti gotov 2022. godine projekt uz dobivanje uporabne dozvole – objasnio je gradonačelnik Srpak, odgovorivši pritom na vijećničko pitanje.

Zanimljiv prijedlog iznijela je vijećnica Živoga zida Franciska Vida. Njezina ideja je da se iz gradskoga Proračuna financira kupovina živežnih namirnica za čiju bi podjelu socijalno najugroženijim stanovnicima bio zadužen Crveni križ.

Udio Grada u sufinanciranju projekta Aglomeracije je 4,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali završiti 2022. godine

– Grad već provodi različite socijalne programe, za što iz Proračuna izdvajamo ozbiljan novac. U Gradu postoji Socijalno vijeće koje analizira sve zamolbe građana i drugih udruga za različite socijalne pomoći, a članovi Socijalnog vijeća su predstavnici Crvenoga križa i Centra za socijalnu skrb, kao i predsjednici mjesnih odbora – rekao je Srpak.
Jedan od prijedloga bio je da se ograničenje brzine u prometu u gradskom središtu sa sadašnjih 40 kilometara na sat vrati na 50 kilometara na sat.

– Budući da se smanjio broj kamiona na glavnoj gradskoj ulici, trebalo bi razmisliti o ovakvom prijedlogu – rekao je vijećnik Milorad Pilipović.

Gradonačelnik Srpak je odgovorio da se sadašnje ograničenje brzine odredilo zbog vibracija na kućama koju uzrokuju kamioni.

– Bez obzira što se broj kamiona smanjio, oni i dalje prolaze glavnom cestom i predstavljaju opasnost za oštećenje kuća – prokomentirao je Srpak, otkrivši pritom i u kojoj je fazi najavljena gradnja obilaznice:

– Odlukom Vlade Republike Hrvatske zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova da s Republikom Slovenijom dogovori točku spajanja, budući da obilaznica podrazumijeva i gradnju novog mosta preko Mure.

Komentari

Komentara