Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: društveni domovi vraćaju život u prigradska naselja

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće ravnomjerno ulaže u razvoj svih naselja, a to se može vidjeti i u projektima uređenja društvenih domova.

Prije nekoliko godina započelo se s ulaganjem u obnovu i dogradnju Društvenog doma u Peklenici, a u potpunosti je obnovljen i Društveni dom u Štrukovcu.

Radilo se i u Križovcu, gdje je Dom u 2018. godini dobio novo krovište, dok će se ove godine nastaviti s uređenjem. Nešto drukčija priča razvija se u Hlapičini. Društveni dom u ovome naselju bio je zatvoren više od 20 godina. Nakon što je na inicijativu gradonačelnika Dražena Srpaka osnovano Društvo žena Hlapičina, oživjeli su i prostori Društvenoga doma.

Nakon što su tijekom 2017. godine započeti prvi radovi, krajem prosinca prošle godine Dom u Hlapičini ponovo je otvorio svoja vrata s potpuno obnovljenom dvoranom za gledatelje, pozornicom, sanitarnim čvorom, grijanjem i ventilacijom te je ovom fazom obnove u potpunosti spreman za korištenje. Upotrebljavat će ga udruge, mještani i školska djeca.

Dom u Hlapičini koristit će udruge, mještani i školska djeca

Na svečanom otvorenju Društvenoga doma okupljenima su se obratili gradonačelnik Srpak, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te predsjednik Mjesnog odbora Dragutin Stojko.

– Ponosni smo i zadovoljni što smo realizacijom ovog projekta pomogli u vraćanju društvenoga života u Hlapičinu. Moram istaknuti odličnu komunikaciju između gradske vlasti i mjesnih odbora, u kojoj leži ključ za kvalitetan i brz razvoj prigradskih naselja – istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Srpak.

U Društveni dom u Peklenici dosad je uloženo 1,8 milijuna kuna

Svečanost su upotpunili učenici Područne škole Hlapičina koji su za okupljene pripremili prigodni program uz pjesmu, ples, igrokaze i recitacije, a sve to pod mentorstvom učiteljica Gabrijele Purić Horvat, Lidije Pintarić i Marine Horvat te učitelja glazbene kulture Ivice Majsana.

Prije otvorenja Doma u Hlapičini gradonačelnik Srpak je u pratnji svojega zamjenika Miljenka Cmrečaka obišao radove na Društvenom domu u Peklenici, u koji je dosad uloženo 1,8 milijuna kuna, a gotovo 800.000 kuna osigurano je putem natječaja nekoliko ministarstava.

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Međimurje

U Kotoribi krštena mala Sara, peto dijete u obitelji Krušelj, te proslavljen dijamantni pir Slavice i Đure Matoteka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogobrojni vjernici, koji su u nedjelju, 29. siječnja, ispunili kotoripsku crkvu Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa, svjedočili su krštenju djevojčice Sare Krušelj, petog djeteta u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, te proslavi dijamantnog pira supružnika Slavice i Đure Matoteka.

Svečanu je svetu misu predslavio varaždinski biskup Bože Radoš, a župnik Ivan Kljunić zaslužan je što je supružnicima Matotek stigao i Blagoslov Svetoga Oca za obnovu bračnih zavjeta kojeg im je biskup Radoš pročitao i predao na kraju Svete mise. 

– Bio je ovo radostan dan za sve župljane Kotoribe, a posebno su suze radosnice zasjale u očima mnogobrojnih članova dviju obitelji koje su sve prisutne okupile u molitvi – rekli su iz Varaždinske biskupije.

Župni su zborovi pjesmom uveličali misno slavlje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje