Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Ivančani na Serjojnskom fašniku jedva odoljeli nasrtljivim hipijevkama

Objavljeno:

- dana

Nafrkale “jointe“

Sudionici maskiranih povorki iz Ivanca i Cestice postali su pravi nomadi i put ih je u nedjelju doveo u Mursko Središće. Grad na Muri ove godine ugostio je više od 400 maškara, čime su srušeni svi rekordi tradicionalnog “Serjojnskog fašnika“.

Šesnaest maskiranih grupa pristiglih iz Slovenije, Varaždinske i Međimurske županije prvo se utaborilo u Frankopanskoj ulici gdje im je osiguran tzv. “visoki start“. Maskirana povorka se potom predvođena Mažoretkinjama Grada Preloga i domaćim “Pleh boysima“ spustila prema Trgu Braće Radić prepunom znatiželjnika.

Dio fašničara odlučio je vrijeme do predstavljanja na pozornici kratiti grljenjem i bratimljenjem. U tome su najuporniji bili “Koranti demoni“ iz Videma kod Ptuja. Riječ je o dlakavim muško – ženskim spodobama koje su usput hvatale svoje žrtve u publici.

Apetit im je ovaj put bio usmjeren prema vlasnicama visokih potpetica. Sve to nemoćno je promatrao gradonačelnik Dražen Srpak koji je priznao kako s maškarama nema šale:

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati