Grad Mursko Središće predvodnik je liste po ukupnoj vrijednosti potpora dobivenih iz Programa za ruralni razvoj. Do kraja siječnja najsjeverniji hrvatski grad je iz ovoga Programa privukao 14,3 milijuna kuna. Na istoj listi, sedmo mjesto zauzeo je Grad Prelog s 10,9 milijuna kuna.

U Mursko Središće je 6,8 milijuna kuna stiglo za gradnju ceste u Gospodarskoj zoni Brezje, a 7,4 milijuna kuna za gradnju i opremanje dječjeg vrtića. Grad Prelog iz istog je Programa za projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Fijolica dobio potporu u iznosu od 6,7 milijuna kuna, dok je potpora od 4,2 milijuna kuna namijenjena rekonstrukciji prometnice industrijske zone Istok.

Putem Programa za ruralni razvoj Hrvatskoj je u razdoblju od 2014. do 2020. osigurano čak 2,3 milijarde eura, odnosno više od 17 milijardi kuna iz fondova EU za podizanje konkurentnosti poljoprivrede, šumarstva i prerađivačke industrije, ali i unapređenje životnih i radnih uvjeta, odnosno gradnju infrastrukture poput vrtića, vatrogasnih i društvenih domova u ruralnim područjima.

Komentari

Komentara