Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: još 2,13 milijuna kuna za sanaciju ulica nakon Aglomeracije

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće je potpisao novi ugovor s tvrtkom Tegra za poslove sanacije, rekonstrukcije i proširenja prometnicama nakon Aglomeracije u Murskom Središću i prigradskim naseljima Hlapičini i Peklenici. Radovi obuhvaćeni ovim ugovorom vrijedni su 2,13 milijuna kuna.

Projekt Aglomeracije vrijedan je oko 205 milijuna kuna i njegovom realizacijom trajno će se riješiti problem otpadnih voda. No, samo provođenje projekta predstavlja veliki izazov u brojnim popratnim radovima koje je potrebno realizirati u kratkom vremenu, a koji iziskuju velika ulaganja. Naime, i dok se građani svakodnevno bore s raskopanim i zakrčenim ulicama, Grad Mursko Središće na sve načine trudi pronaći novac neophodan za sanaciju cesta te izgradnju pješačkih i biciklističkih staza. Procjena je da će se za sve zahvati morati namaknuti oko 17 milijuna kuna.

– Veliki je to teret za gradski Proračun. Međutim, vrijednost je nemjerljiva jer riješeno pitanje otpadnih voda, nedirnuta priroda, čisto i zeleno Mursko Središće koje ostavljamo budućim generacijama nemaju cijenu, a i većina prometnica bit će sanirana i obnovljena – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Međimurje

FOTO Pohvale i darovi za najuspješnije učenike OŠ Jože Horvata Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za najuspješnije učenike i mentore Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba 23. lipnja načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić organizirao je prijam kako bi im uputio riječi pohvale i uručio prigodne darove za izniman uspjeh na smotrama i natjecanjima, gdje su postigli zavidne rezultate u ovoj nastavnoj godini.

Ovom gestom načelnik je razveselio učenike koji su se natjecali na državnim natjecanjima te njihove mentore. U uvodnom dijelu prigodnim se riječima obratio svim pristiglim učenicima i njihovim mentorima te ravnateljici škole Snježani Matoš, nakon čega se svaki učenik predstavio i ukratko ispričao u čemu je bio uspješan. Potom su mentori ukratko ispričali svoje doživljaje s natjecanja i priprema te otkrili daljnje planove.

Nagrađeni su ovi učenici i mentori: Lovro Erdelji – Državno natjecanje iz informatike (mentorica Karmen Somi), Dorotea Tilošanec i Nela Kovačić – Državno natjecanje iz tehničke kulture (Jelena Tuksar), Ana Markan – Državno natjecanje iz biologije (Lidija Ribić), Karla Novak i Ivan Markan te Vanessa Balog i Vito Peranec – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, razredna nastava (Adela Horvat i Nenad Pogorelec), Mia Rajher i Gabrijel Dolenec te Sara Matulin i Lovro Erdelji – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, predmetna nastava (Romina Volar).

Nastavite čitati

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje