Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: koncert Ladislava Varge pod nazivom „Najljepše melodije za klarinet“

Objavljeno:

- dana

Samo dvadesetak dana nakon koncerta u Čakovcu klarinetist Ladislav Varga održat će s prijateljima u Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću koncert pod nazivom „Najljepše melodije za klarinet“.

Nastup je na rasporedu u srijedu, 17. listopada u 19 sati.

Vargi će se na pozornici pridružiti Maasej Kovačević na klaviru, Hrvoje Šenjug na gitari, Stjepan Horvat na kontrabasu i Abel Kovačević na bubnjevima, dok će kao gosti nastupiti mladi međimurski glumac Andro Damiš i vokalna solistica Sara Kovačević.

Na programu su popularne skladbe pisane za klarinet, ali i neke od najljepših pjesama u obradi za klarinet. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje