Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: lakše studiranje uz jednokratne pomoći, kredite i nagrade

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće jednokratnim pomoćima, kreditima i nagradama pomaže studentima sa svojeg područja.

Ove godine ukupno 99 studenata s područja Murskog Središća dobilo je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 kuna. Naime, Grad Mursko Središće još je u srpnju raspisao Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za studente s područja grada. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju student koji su upisani kao redoviti studenti u aktualnoj akademskoj godini i studenti koji imaju prebivalište na području grada Mursko Središće.
Nedavno je u Gradu Prelogu gradonačelnik Dražen Srpak održao prijem za student na kojem su im i dodijeljene potpore.

No, kako bi olakšali studiranje, Grad Mursko Središće je i ove je godine raspisao natječaj za dodjelu 10 studentskih kredita za studije neodređenog smjera. Kriteriji za dodjelu studentskih kredita bili su materijalni i socijalni položaj, opći uspjeh u prethodnom školovanju za učenike koji se upisuju na prvu godinu studija, odnosno prosječne ocjene svih položenih ispita za studente viših godina te uspjeh na natjecanjima.

Visina studentskih kredita iznosi 1.000 kuna mjesečno za studij na području grada Zagreba ili udaljenijih gradova na području Hrvatske ili u inozemstvu i 500 kuna mjesečno za studij na području grada Čakovca i Varaždina. Taj kredit zapravo je stipendija: ako student postignu uspjeh od 4,1 ili više, ne mora vraćati iznos kredita. Umjesto njega kredit vraća Grad Mursko Središće koji pokriva i kamate na kredite.

Nagrađuju se i dobitnici dekanove i rektorove nagrade te doktorskog rada. Prošle godine povećana je nagrada za studente koji su dobili dekanovu nagradu i ona sada iznosi 1.000 kuna, dok dobitnici rektorove nagrade dobivaju 2.000 kuna. Iznos nagrade za sve studente koji doktoriraju iznosi 7.500 kuna.

Grad Mursko Središće će idućih godina nastaviti sa dodjelom jednokratnih studentskih potpora i studentskih kredita. Tako će se i dalje poticati izvrsnost.

– Svim studentima želim da u roku i sa što boljim uspjehom završe fakultete i dobiju posao u struci – rekao je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

Međimurje

Na čelu Pjevačkoga zbora Grada Preloga dvije Anice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Članovi i članice Pjevačkoga zbora Grada Preloga sredinom rujna održali su izbornu sjednicu Skupštine, na kojoj je imenovano novo vodstvo Udruge.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Anica Trstenjak. Za tajnicu i rizničarku izabrana je Anica Antolek Hrgar. Prošla je godina dana od zadnjeg nastupa Pjevačkog zbora Grada Preloga. Zbog korone članovi nisu mogli održavati probe i nastupe.

– Želja nam je da se naš zbor pomladi i da s novom godinom započnemo novo razdoblje. Stoga pozivamo sve koji žele pjesmom obogatiti život da se nam pridruže. Svojom ćemo pjesmom doprinijeti kulturnom bogatstvu grada – istaknula je Anica Trstenjak.

Svi koji im se žele pridružiti, mogu se javiti predsjednici Udruge Anici Trstenjak na broj mobitela 098/162-4033 ili adresu elektroničke pošte [email protected]

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje: ove nedjelje zabilježeno 83 novozaraženih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 253 uzorka, od čega je evidentirano 83 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 32,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 28 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 504. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 73 175 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 34 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 osoba, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje