Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće među 10 gradova s najvećim proračunskim izdvajanjima za dječje vrtiće i predškolski odgoj

Objavljeno:

- dana

Prema analizi podataka objavljenih od strane Financijske agencije (FINA), Grad Mursko Središće nalazi se među deset hrvatskih gradova s najvišim proračunskim izdvajanjima za predškolski odgoj i dječje vrtiće. Mursko Središće nalazi se na visokom 7. mjestu u konkurenciji 128 hrvatskih gradova s udjelom od 24,12 posto izdvajanja za predškolsko obrazovanje. Na prvome mjestu nalazi se Grad Pregrada iz Krapinsko-zagorske županije s udjelom od visokih 29.49 posto.

Grad Mursko Središće osnivač je Dječjeg vrtića „Maslačak“, a na gradskom području djeluje i privatni Dječji vrtić „Pahuljica“. Grad sufinancira smještaj mališana u oba dječja vrtića. Ulaganja u predškolski odgoj posljednjih nekoliko godina na razini cijele Hrvatske znatno su povećana s obzirom na ogromne iznose dobivene putem europskih fondova. Gradovi, ali i općine dobivenim novcem su obnavljali i širili smještajne kapacitete, opremali i modernizirali prostorije, osiguravali uvjete za dodatne odgojno-obrazovne programe i osiguravanje nadstandarda… U svemu tome sjajno se snašao i Grad Mursko Središće.

– Na blagdan svete Barbara 2019. godine svečano smo otvorili novi dječji vrtić, čime su naši mališani dobili moderno opremljen i prostran prostor. Provode se i projekti kojima se osigurava produženi boravak u vrtiću i opće podizanje predškolskog standarda. Prvi koji je uspješno završen bio je „Svi u vrtić“, a trenutno se provodi „Vrtić za sve“ – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Provođenjem brojnih projekata osigurani su uvjeti za jednu od najnižih ekonomskih cijena vrtića u cijeloj Međimurskoj županiji.

– Da bi roditeljima olakšali financijsku situaciju, Grad Mursko Središće je za siječanj ove godine osigurao besplatni vrtić za sve polaznike. I tu priča ne staje jer je uspješnim apliciranjem na fondove Europske unije osigurana dogradnja Dječjeg vrtića „Maslačak“ za još četiri skupine, gdje je samo do sada osigurano novih 650.000 eura. To pokazuje da će Grad Mursko Središće i u sljedećim godinama biti primjer po ulaganju u predškolski odgoj – zaključuju u Gradu.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje