Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće na originalan način ulazi u Schengen, na granični prijelaz dolaze i tamburaši

Objavljeno:

- dana

Saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak posjetio je župana Občine Lendava Janeza Magyara.

Razlog susreta bio je dogovor zajedničke proslave ulaska Republike Hrvatske u zonu Schengena.

Proslava će biti upriličena simboličnim prolaskom autobusa s izaslanstvom Murskog Središća preko granice prije ponoći, po posljednji put uz graničnu kontrolu, dok će se vratiti zajedno s izaslanstvom iz Lendave nakon ponoći, po prvi put bez granične kontrole.

Prigodna će svečanost biti upriličena na graničnom prijelazu, uz vatromet i tamburaše.

Naime, Lendava i Mursko Središće stoljećima žive u suživotu, uzajamno uzrokuju razvoj, a stanovnici su ovih pograničnih gradova zbog poslovnih, obiteljskih i prijateljskih razloga dobro povezani.

Ulazak Republike Hrvatske u zonu Schengena je povijesni trenutak za cijelu zemlju, baš kao i trajno ukidanje granica između Murskog Središća i Lendave, dva pogranična grada.

Ulazak u Schengen otvara novu perspektivu za gospodarski razvoj i svaki drugi oblik suradnje, od društvenog i kulturnog, pa do sportskoga i otvaraju se nebrojene perspektive.

Gradonačelnik Dražen Srpak prilikom posjeta ujedno je čestitao svom kolegi iz Lendave još jednu pobjedu na izborima, dok su u suprotnom smjeru odaslane čestitke na velikom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije.

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje