Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: nakon dojave pronađen muškarac koji je palio otpad na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Komunalna redarska služba u Murskom Središću zaprimila je dojavu iz Mjesnog odbora Sitnice o paljenja otpada na otvorenom. Komunalni redar je odmah izašao na teren te je o incidentu obavijestio i policiju.

Patrola policije iz postaje Mursko Središće te interventna policija iz Policijske uprave Međimurske izašle su na teren te su na licu mjesta zatekli počinitelja, koji je odmah priznao krivnju. Policija i komunalni redar u dvorištu počinitelja su također uočili i bijelo kombi vozilo iz kojeg se dimilo, a u kojem se nalazilo žarište bakra.

Ovo je bila prva ovakva akcija redarske službe Murskog Središća i policije, nakon prošlotjednog sastanka gradonačelnika Dražena Srpaka i načelnika PU Međimurske, Ivana Sokača. Naime, zbog sve češćih slučajeva paljenja otpada na otvorenom, na sastanku je dogovoreno da će kod svakog uočenog ili prijavljenog takvog slučaja na teren uz komunalnog redara izlaziti i policija kako bi se lakše utvrdio identitet počinitelja i pokrenuo prekršajni postupak.

U slučaju iz Sitnica komunalni redar će počinitelju izreći maksimalnu novčanu kaznu u iznosu od 1000 kuna.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje