Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: ne palite otpad na otvorenom! Na svaki sljedeći incident izlazit će i policija

Objavljeno:

- dana

Zbog sve češćih slučajeva paljenja otpada na otvorenom, reagirao je gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, koji je organizirao sastanak na kojem je bio i Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave Međimurske, a na kojem je dogovoreno da će kod svakog uočenog ili prijavljenog slučaja paljenja otpada na otvorenom, na teren uz komunalnog redara izlaziti i policija kako bi se lakše utvrdio identitet počinitelja i pokrenuo prekršajni postupak.

Gradonačelnik Srpak još je prije dva tjedna, kada je došlo do požara na otvorenom na području Grada, odnosno naselja Sitnice, zatražio od Mjesnom odboru Sitnice da se područje šume preko kanala putem rada za opće dobro u potpunosti očisti.

– Od petnaestero osoba koje su bile obaviještene putem pismenog poziva od strane Grada Murskog Središća, a koje su korisnici zajamčene minimalne naknade, nije se odazvalo njih sedmero s čime je upoznat Centar za socijalnu skrb te ukoliko te osobe nemaju opravdani razlog za nedolazak na akciju čišćenja trebala bi im se na određeno vrijeme ukinuti isplata zajamčene minimalne naknade. Ostale osobe s popisa koje su se odazvale do kraja mjeseca dužne su ispuniti fond od 40 radnih sati i očistiti šumu od smeća, u protivnom će i za njihovo neizvršavanje obveza biti obaviješten Centar za socijalnu skrb – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Novi slučaj paljenja otpada na otvorenom dogodio se jučer, u srijedu 22. kolovoza na području Općine Selnica. Takvi slučajevi osim što se mogu vrlo lako pretvoriti u velike požare, također su vrlo štetni i za zdravlje stanovništva. Posebno štetno djeluje paljenje guma, plastike, olupina automobila te su mještani tamošnjeg romskog naselja višekratno upozoravani i prijavljivani da to ne čine.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje