Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: obilježavanje Dana Grada i Ljeto uz Muru ipak će se održati!

Objavljeno:

- dana

Program za Dane Grada i Ljeto uz Muru već je ove godine jednom bio predstavljen javnosti, međutim, ubrzo po objavljivanju zadesila nas je pandemija koronavirusa kojoj je uslijedio niz mjera u svrhu očuvanja zdravlja građana Republike Hrvatske i Murskog Središća.

Zbog povoljnog raspleta situacije, odlučeno je da će se i ove godine svečano obilježiti Dani Grada i održati Ljeto uz Muru.

Europsko prvenstvo u nogometu je odgođeno, pa najavljenog prikazivanja utakmica neće biti.

Cijeli program trajat će od 26. lipnja do 12. srpnja i bit će prije svega obilježena već tradicionalnim manifestacijama, ali neće izostati ni prvorazrednog zabavnog sadržaja.

U petak, 26. lipnja, bit će predstavljena monografija Murskog Središća, prvo kapitalno djelo o povijesti grada koje će biti temelj i za sva nadolazeća istraživanja povijesti i baštine Murskog Središća.

U subotu, 27. lipnja obilježit će se blagdan svetog Ladislava, zaštitnika župe i Dan Grada Mursko Središće. Osim svečanog sadržaja, neće nedostajati ni sportskih i zabavnih aktivnosti. Svečani dio započet će svetom misom u 11 sati u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava, a nastavit će se u 15 sati obilježavanjem 29. obljetnice zaustavljanja tenkova JNA.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće započet će u 16 sati pred ribičkim domom na ŠRC Zalešće, kojoj će uslijediti i otvaranje novog ribičkog doma.

Sportska natjecanja dan će ispunjavati već od 7 sati, natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak na ŠRC Zalešće. U 14 sati na istom mjestu održat će se natjecanje u odbojci na pijesku, a u 19 sati nogometna utakmica između gornjeg i donjeg kraja.

Građani će moći uživati u besplatnom jelu i piću, besplatnom jahanju konja i tamburašima.

U nedjelju, 28. lipnja održat će se tradicionalna Murska alka.

Svečana sjednica nije jedina sjednica koja će se održati u toku manifestacije. U petak, 3. srpnja, svi će građani moći prisustvovati „Skupštini“ u režiji dobro nam poznatog Kerekesh Teatra. Predstava će se održati na lučici, na predivnoj šetnici uz rijeku Muru.

Niz manifestacija na šetnici uz rijeku Muru čeka nas u subotu, 4. srpnja. U 15 sati počet će tradicionalni sajam domaćih proizvoda, dok će u 16 biti natjecanje mjesnih odbora u kuhanju jela pod nazivom „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“.

Nakon natjecanja jela će se podijeliti. Kako svakom jelu treba desert, tako će u 19 sati komisija ocijeniti i najbolje „proštenjske“ kolače, koji će nakon ocjenjivanja biti degustirani.

Svjesni smo da u očuvanju ljepote grada i pripadajućih naselja sudjeluju svi građani, pa će u 19.30 biti proglašenje naj okućnica s područja grada Mursko Središće.

Nakon dobrog jela i kolača treba i opuštanja, pa od 20 sati na red dolazi zabavni dio. Prvo će biti koncert predgrupe, a nakon toga građani će uživati u pjesmama Vlade Kalembera.

Posljednji vikend Ljeta uz Muru također će biti obilježen glazbenim programom. U petak, 10. srpnja, će na šetnici uz Muru u 21.30 nakon predgrupe nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade.

U subotu, 11. srpnja, na šetnici će biti organiziran tradicionalni Disco ŠMRK u organizaciji Rudarskog zbora.

Posljednji dan manifestacije, 12. srpnja, na ŠRC Zalešće održat će se tradicionalno kuhanje jela „Gradski kotlići“.

– Vjerujemo da će program bogat različitim sadržajima biti zanimljiv našim građanima i da ćemo svi s veseljem obilježiti još jedne Dane Grada i Ljeto uz Muru. Već smo se zaželjeli! – poručuju iz Grada.

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati