Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: osam žena osposobljeno za poslove gerontodomaćice

Objavljeno:

- dana

U multimedijskoj dvorani Centra za kulturu „Rudar” u Murskom Središću svečano su dodijeljena uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice ženama koje su educirane i zaposlene kroz projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Podjela uvjerenje

Riječ je o projektu koji je usmjeren prema poboljšanju položaja žena na tržištu rada, a koje se nalaze u kategoriji teže zapošljivih. U sklopu ovog projekta Gradu Murskom Središću dodijeljeno je gotovo 1,5 milijuna bespovratnih kuna.

Samu edukaciju provelo je Pučko otvoreno učilište u Čakovcu, čiji je ravnatelj Mario Zamuda istaknuo da se stečeno znanje polaznicama upisuje u radnu knjižicu.
Uvjerenja su podijelili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i ravnatelj Zamuda uz prisutnost Miljenka Štefanića i Marte Tuksar, voditelja i administratorice na projektu.

Sa ženama su potpisani ugovori, a radit će na području Grada Murskog Središća i Općine Selnica

– Kroz projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena” osam žena radit će na poslovima potpore i podrške te brige za minimalno 32 starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju koje stanuju na području Murskog Središća i Općine Selnica. Žene su s radom već započele 4. srpnja, kada su i potpisani ugovori o radu – istaknuo je gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Uz uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice, svim su ženama unutar ovog projekta podijeljeni bicikli koje će koristiti u obilasku krajnjih korisnika.
Uporaba bicikala potiče se zbog nepostojanja negativnih utjecaja na okoliš i promicanja održivog razvoja. Ženama će također biti podijeljena i odjeća, kao i kompletna oprema za rad.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje