Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: predavanje planinara Mateja Perkova o usponu na Damavand, najviši vrh Irana

Objavljeno:

- dana

Planinarsko društvo „Bundek“ je domaćin još jednog zanimljivog putopisnog predavanja. Nakon što je sredinom siječnja u Murskom Središću gostovao Ivica Kostelić, u ponedjeljak, 19. veljače od 19 sati o svojem iskustvu u Iranu pričat će Matej Perkov.

Proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić pričao je o doživljajima na Grenlandu, a Matej Perkov će podijeliti iskustva s ekspedicije „From sea to Summit, Iran – Damavand 2017.“. Riječ je o zanimljivoj priči o usponu od obale Kaspijskog mora do najvišeg iranskog vrha Damavanda (5671 metar).

Tim usponom Perkov se upisao u povijest kao prvi Hrvat na krovu Irana. Perkov će podijeliti atraktivne fotografije te priče o doživljajima i iskustvima koje je proživio na putu od pješčane plaže, kroz džunglu i rižina polja, sve do najvišeg iranskog vrha.

Predavanje će se održati u Centru za kulturu „Rudar“, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje