Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: prijave za sudjelovanje na Sajmu domaćih proizvoda i natjecanju u pečenju tradicionalnih kolača

Objavljeno:

- dana

U sklopu ovogodišnje manifestacije „Ljeto uz Muru 2018.“ u Murskom Središću u srijedu, 27. lipnja, povodom Ladislavova i gradskog proštenja u 10 sati u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava održat će se sveta misa.

Prvi put na šetnici uz rijeku Muru Grad i Turistička zajednica organiziraju natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih proštenjskih kolača. Natjecanje će započeti u 18 sati. Najmaštovitiji i najoriginalniji kolači bit će nagrađeni, a nakon ocjenjivanja posjetitelji će ukusne slatke i slane delicije moći besplatno degustirati.

Prijave za sudjelovanje na natjecanju moguće je obaviti na broj 099 337 92 50 ili e-mail [email protected] sve do 21. lipnja.

I ove će se godine u sklopu „Ljeta uz Muru 2018.“ održati 9. Sajam domaćih proizvoda na šetnici uz Muru. Sajam je na programu u subotu, 14. srpnja, od 9 sati. To je prilika proizvođačima raznih vrsta domaćih proizvoda, medarima, vinarima, slastičarima, košarašima, kao i proizvođačima bučinog ulja, sireva, voćnih rakija, tjestenine, nakita, suvenira, cvijeća… da se predstave u Murskom Središću.

Usporedo sa Sajmom domaćih proizvoda na šetnici uz Muru snimat će se radioemisija „Sunce na prozorčiću“ koju će voditi popularni Mirko Fodor.
Rok prijave za osiguravanje izlagačkog prostora je 10. srpnja.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje