Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: sufinanciranje dnevnoga boravka u domovima za starije i nemoćne

Objavljeno:

- dana

Na 49. sjednici stručnoga kolegija Murskoga Središća, gradonačelnik Dražen Srpak donio je odluku o raspisivanju javnog poziva za deset osoba s područja Grada Murskoga Središća kojima će se sufinancirati dnevni boravak u domovima za starije i nemoćne.

Naime, već je ranije donesena odluka da će Grad participirati u pokrivanju dijela troškova dnevnoga boravka za starije i nemoćne osobe u specijaliziranim domovima, a sve da bi se njihovim obiteljima olakšalo funkcioniranje u prijepodnevnim satima. S druge pak strane, korisnici ove usluge dobili bi kvalitetno ispunjeno vrijeme uz nadzor stručnih osoba. Javni poziv bit će objavljen na internetskim stranicama Grada i trajat će najmanje 15 dana od dana objave. Nakon završetka javnoga poziva odredit će se svi ostali parametri financiranja.

Na sjednici je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić zadužen za izradu teksta javnog natječaja koji gradonačelnik raspisuje za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na području Grada Murskoga Središća, sukladno odluci donesenoj na 10. sjednici Gradskog vijeća.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje