Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: U DVD Križovec stiglo malo navalno vozilo

Objavljeno:

- dana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križovec protekle je nedjelje ugostilo vatrogasce s područja Župe i Grada Murskog Središća.

Održano je proštenje povodom svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca i naselja Križovec. Svetu misu je predvodio župnik Pavao Mesarić, koji je potom posvetio malo navalno vatrogasno vozilo. Ključeve vozila predsjedniku DVD-a Marku Stojku predao je Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća. Druženje nakon mise nastavljeno je u prostorijama Društvenog doma.

Na svečanosti primopredaje vatrogasnog vozila bili su i Srećko Mrazović, član Predsjedništva Vatrogasne zajednice Međimurske županije, i pomoćnik županijskog zapovjednika Mihael Grbavec.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje