Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: uključite se u „Move Week“, trčite, zumbajte i uživajte u igrama s djecom

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Mursko Središće u suradnji s Udrugom sportske rekreacija „Sport za sve“ i ove godine organizira razne aktivnosti kojima se potiče građane na vježbanje.

Stoga se pozivaju zainteresirani građani da se u aktivnosti uključe u što većem broju, te da  uživaju u trčanju, zumbi, igrama s djecom i  ostalim programima vježbanja.

„Move Week“, tjedan promicanja tjelesne aktivnosti ove godine održava se od 28. svibnja do 3. lipnja. Na području Murskoga Središća održavat će se brojni programi.

 Ponedjeljak, 28. svibnja

„Pretrčimo 300 stepenica na šetnici Murskog Središća uz Muru“

Start: ispred Meteorološke stanice kod Osnovne škole Mursko Središće

Mjesto održavanja: šetnica uz Muru

Vrijeme: 18 sati

Voditelj: voditeljice USR „Sport za sve“ Mursko Središće

„Rasplešimo se uz zumbu“

Mjesto održavanja: šetnica – prostor parkirališta (u slučaju kiše program će se održati u sportskoj dvorani)

Vrijeme: 19-20 sati

Voditelj: Neven Novak, licencirani zumba instruktor

Utorak, 29. svibnja

„Vježbajmo od mladosti“

Mjesto održavanja: sportski tereni Osnovne škole Mursko Središće (u slučaju kiše vježbanje će se održati u sportskoj dvorani)

Vrijeme: 15:30-17 sati

Voditelji programa: voditelji USR „Sport za sve“ Mursko Središće

Razni programi vježbanja

Mjesto održavanja: sportska dvorana Mursko Središće

Vrijeme:

18-19 – aerobic, vježbe s rekvizitima za osobe srednje i starije dobi ,i odbojka

19-20 – kružni trening za osobe mlađe dobi i sve koji se tako osjećaju

Voditelji programa: voditelji USR „Sport za sve“ Mursko Središće

Srijeda, 30. svibnja  

Rekreativne igre djece predškolske dobi i roditelja

Mjesto: šetnica – zelena površina uz dječje igralište i parkiralište

Vrijeme: 18-19 sati

Voditelji: voditeljice aerobica USR „Sport za sve“ Mursko Središće

Međimurje

Povodom Svjetskog dana voda: Međimurske vode predstavile infrastrukturu i tehnologiju kojom upravljaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tvrtka Međimurske vode će Svjetski dan voda, 22. ožujka, ali i cijeli ovaj tjedan obilježavati na način da svojim korisnicima, vlasnicima, školarcima i svim zainteresiranim građanima pokažu dio goleme komunalne vodne infrastrukture kojom upravljaju, ali i onu koja se još gradi.

– Za međimurske škole otvaramo vrata našeg najvećeg pročistača, onog u Čakovcu, da bi učenicima pokazali što tamo radimo. Sudionici će moći vidjeti kakva voda dolazi na uređaj, a kakva se po završetku tretmana ispušta. Pokazat ćemo im naše specijalno vozilo za čišćenje odvodnje i ukazati im na izazove koje zajedničkim snagama trebamo rješavati. Nadamo se da ćemo ih dovoljno zainteresirati i motivirati da bi oni postali akceleratori promjena te da će neki od njih biti inovativni dio kolektiva Međimurskih voda – poručuju iz međimurske tvrtke te pozivaju zainteresirane učitelje i profesore da se za obilazak prijave na e-mail: [email protected]

Inače, 22. prosinca 1992. godine u Rio de Janeiru, Opća skupština UN-a proglasila je Svjetski dan voda da bi upozorila na neprocjenjivu vrijednost vode, ali i njezinu sve veću ugroženost. Od tada se svake godine počevši od 1993., Svjetski dan voda obilježava 22. ožujka, kao dan kad se podsjećamo na važnost voda i jačamo svjesnost o više od 2,2 milijarde ljudi koji nemaju pristup sigurnoj vodi. 

Obilježavanje koordinira UN-Water, organizacija Ujedinjenih naroda za vodu, a fokus Svjetskog dana voda podrška je ostvarenju 6. cilja održivog razvoja: pitka voda i odvodnja za sve do 2030. godine.

Ovogodišnja tema usmjerena je na ubrzanje promjena. Voda utječe na svakog od nas, stoga svatko od nas treba krenuti u akciju. Svaka promjena, ma kako mala bila čini razliku, a ovogodišnjim sloganom „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu” pozvani su svi da djeluju.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje