Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće upisano na kartu Aktivne Hrvatske

Objavljeno:

- dana

OP-OP

Petu godinu zaredom u Hrvatskoj se provodi nacionalni projekt Aktivna Hrvatska, čiji je cilj potaknuti ljude na kretanje, vježbanje i aktivni stil života, jer su to najbolji načini borbe protiv pretilosti i raznih bolesti.

U provedbi projekta sudjeluje stručni tim sa zagrebačkoga Kineziološkog fakulteta koji u gradovima širom Hrvatske poziva sve zainteresirane na zajedničke treninge i edukacije. 

Kreće u Požegi

Prvi grad u kojem će se održati treninzi u novoj sezoni je Požega, gdje će tim kineziologa 20. siječnja odraditi prvi ovogodišnji zajednički trening. Ove godine na ruti Aktivne Hrvatske je i Međimurje, tako da su u Westinu najavljene edukacije i treninzi koji će biti održani u Murskom Središću 11. ožujka. Zatim slijede treninzi u Vodicama u svibnju, u Istri i Dubrovniku vježbat će se u lipnju, slijedi Zadar u srpnju, a završno vježbanje planira se održati u rujnu u Zagrebu u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta.
Zajednički treninzi uključuju i vježbe pilatesa i joge. Kroz program vježbače vodi ambasadorica projekta Renata Sopek, a u Dubrovniku Darija Mikulandra Žanetić. Vježbači se mogu prijaviti putem službene web-stranice projekta. Na predstavljanju projekta u zagrebačkom hotelu Westin sudjelovale su brojne osobe iz sportskoga i društvenog života, koje su govorile o tome što za njih znači vježbanje i kretanje. Na taj su način podršku projektu dali Renata Sopek, vaterpolisti Frano Vićan, Andrija Bašić i Fran Paškvalin, glumica Mila Elegović i brojni drugi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovom uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijnkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!