Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće upisano na kartu Aktivne Hrvatske

Objavljeno:

- dana

OP-OP

Petu godinu zaredom u Hrvatskoj se provodi nacionalni projekt Aktivna Hrvatska, čiji je cilj potaknuti ljude na kretanje, vježbanje i aktivni stil života, jer su to najbolji načini borbe protiv pretilosti i raznih bolesti.

U provedbi projekta sudjeluje stručni tim sa zagrebačkoga Kineziološkog fakulteta koji u gradovima širom Hrvatske poziva sve zainteresirane na zajedničke treninge i edukacije. 

Kreće u Požegi

Prvi grad u kojem će se održati treninzi u novoj sezoni je Požega, gdje će tim kineziologa 20. siječnja odraditi prvi ovogodišnji zajednički trening. Ove godine na ruti Aktivne Hrvatske je i Međimurje, tako da su u Westinu najavljene edukacije i treninzi koji će biti održani u Murskom Središću 11. ožujka. Zatim slijede treninzi u Vodicama u svibnju, u Istri i Dubrovniku vježbat će se u lipnju, slijedi Zadar u srpnju, a završno vježbanje planira se održati u rujnu u Zagrebu u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta.
Zajednički treninzi uključuju i vježbe pilatesa i joge. Kroz program vježbače vodi ambasadorica projekta Renata Sopek, a u Dubrovniku Darija Mikulandra Žanetić. Vježbači se mogu prijaviti putem službene web-stranice projekta. Na predstavljanju projekta u zagrebačkom hotelu Westin sudjelovale su brojne osobe iz sportskoga i društvenog života, koje su govorile o tome što za njih znači vježbanje i kretanje. Na taj su način podršku projektu dali Renata Sopek, vaterpolisti Frano Vićan, Andrija Bašić i Fran Paškvalin, glumica Mila Elegović i brojni drugi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju dva slučaja zaraze koronom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 6 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 19. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz, a na temelju kliničke slike COVID-19 je dijagnosticiran također kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 586.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.830 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 74 godine.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.530 oboljelih, a ukupno se oporavilo 12.686 osoba.

Nastavite čitati