Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće za aktivnosti i programe gradskih udruga osiguralo 109.000 eura

Objavljeno:

- dana

Temeljem javnog poziva za sufinanciranje projekta, programa i manifestacije udruga za 2023. godinu, u Gradskoj vijećnici Grada Murskog Središća svečano su potpisani ugovori o dodjeli sredstava. Ugovore je predstavnicima udruga potpisao gradonačelnik Dražen Srpak.

Za potrebe rada udruga u 2023. godini osiguran je iznos od 109.000 eura, dok je u okviru poziva pozitivno ocijenjeno 37 projekata i programa.

– Svaki od projekata hvale je vrijedan te doprinosi promociji grada i usmjeren je zadovoljenju potreba građana. Udruge civilnog društva glavni su pokretač društvenog, kulturnog i sportskog života Murskog Središća te su se svojim djelovanjem, aktivnostima i uspjesima profilirale kao jedan od važnijih dionika u razvoju najsjevernijeg hrvatskog grada – rečeno je prilikom potpisivanja ugovora.

Gradonačelnik Dražen Srpak pritom je zahvalio i čestitao udrugama i njihovim predstavnicima na zalaganju koji već godinama u kontinuitetu ulažu u društveni, sportski i kulturni život Murskog Središća.

– Vaš doprinos i slobodno vrijeme koje ulažete u razvoj i napredak udruga je nemjerljiv – poručio je gradonačelnik Srpak.

Međimurje

Međimurska policija s četvrtka na petak provodit će akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa četvrtka na petak (8./9. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja, najavila je PU međimurska. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mještani i njihovi gosti uživali u ribljim specijalitetima i bogatom programu „Dana šibe i ribe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Marijan Kovač/Općina Kotoriba

Kotoriba je tijekom vikenda bila domaćin izvrsno posjećenih „Dana šibe i ribe“.

U subotu poslijepodne kotoripske udruge pripremale su riblje specijalitete, a zadovoljna lica brojnih članova dvadesetak mjesnih udruga pokazatelj su da je druženje uz iće i piće bilo jako uspješno. Navečer su mnogi uživali u glazbenom programu grupe Oaza te pjevali poznate hitove Lane Jurčević. 

Za djecu je održana besplatna predstava Šarenog svijeta, a oni najmlađi sudjelovali su i na radionici Dječjeg vrtića Kotoriba.

Nedjeljno poslijepodne bilo je ispunjeno kulturno-umjetničkim programom uz odličan nastup kotoripskih mažoretkinja kao i KUD-a Kotoriba.

U programu su uživali i gosti pristigli besplatnim vlakom iz Varaždina, Čakovca i usputnih mjesta koje je na stanici u Kotoribi dočekala limena glazba.

Gosti su, kao i domaći posjetitelji, ostali oduševljeni „Kotoripskim korpaškim selom“ u sklopu kojeg je prikazana tradicija košaraštva, kao i pripadajućim izložbama i aktivnostima vezanim uz košaraštvo i ribolov.

Ujedno su još jednom zavirili u bogatu baštinu Međimurja kroz predstavljanje mnogobrojnih starih zanata koji su se odazvali pozivu Općine Kotoriba. Dio tradicije predstavljen je i na Starom farofu gdje su, uz stalni postav, bile izložene i šibom opletene flaše iz zbirke učitelja Zvonka Šantla.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, glazbu Frikova i druženje u zabavnom parku, mještani Kotoribe i njihovi gosti imali su sadržajima uistinu bogat vikend.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje