U petak, 3. srpnja, u Murskom Središću je održan sastanak vezan uz početak izgradnje pješačko-biciklističke staze Hlapičina – Vrhovljan i izgradnju pješačko-biciklističkih staza između Hlapičine i Murskog Središća te Murskog Središća i Peklenice.

Pješačko biciklistička staza Hlapičina – Vrhovljan bit će izvedena proširenjem kolnika na šest metara, dok će njezina dužina biti 1006 metara. Radovi bi trebali započeti za desetak dana, a vrijednost investicije je 936.000 kuna.

Za pješačko-biciklističke staze između Hlapičine i Murskoga Središća te Murskoga Središća i Peklenice ishođena je građevinska dozvola za trasu Bukovje – Križovec, koja se sastoji od više dionica i faza, a staze se grade na dionicama gdje je to tehnički moguće. Početak radova planiran je nakon što se postavi tlačni vod u okviru projekta Aglomeracije, a to bi trebalo biti iduće godine. Uz to, planirana je i zamjena vodovodnih cijevi, koje su također u položaju buduće staze.

Sastanku prisustvovali gradonačelnik Murskoga Središća Dražen Srpak, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan, voditelj Odsjeka za financije, proračun, društvene djelatnosti i socijalnu skrb Marko Jurović, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, predstavnik Županijske uprave za ceste Krunoslav Tarandek, predsjednik Mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko i predsjednica Mjesnog odbora Peklenica Ivana Maltarić.

Komentari

Komentara