Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: zbog kvara na stroju ulica Matije Gupca asfaltirat će se sljedećega tjedna

Grad Mursko Središće

Objavljeno:

- dana

Ulica Matije Gupca trebala je biti u prvome dijelu od centra prema Motelu Ilonka asfaltirana danas, u petak, 11. lipnja, no zbog kvara na stroju za polaganje asfalta to nije bilo moguće.

Asfaltiranje će krenuti čim se stroj popravi, a to bi načelno trebalo biti u utorak i srijedu, 15. i 16. lipnja, do iza zvonika sv. Barbare. Mole se stanovnici na tom potezu da vozila ostave izvan svojih dvorišta, na parkiralištima ili javnim površinama izvan ulice Matije Gupca, kako se ne bi ometalo asfaltiranje, a i kako bi mogli koristiti svoja osobna vozila. Odmah nakon toga tvrtka Niskogradnja Huđek  d.o.o. nastavlja s daljnjom pripremom za asfaltiranje te će se u još dvije faze po cijeloj ulici položiti grubi asfalt.

– Usporedno s tim tvrtka Tegra d.o.o., koja je dobila na javnoj nabavi posao izgradnje pješačke staze, započet će s radovima na njoj, a sve bi trebalo biti gotovo do Velike Gospe, uključujući i polaganje finog sloja asfalta, koji se sad neće položiti, jer bi zbog gradnje pješačke staze došlo do njegova oštećivanja. Zahvaljujemo se stanovnicima na razumijevanju! – kažu iz Grada.

Grad Mursko Središće na dnevnoj bazi komunicira s izvođačima, a s obzirom na to da su se polagale fekalne cijevi, mijenjale vodovodne i plinske instalacije, sva kućanstva priključivala na te vodove, postavila oborinska odvodnja i rubnici, vidljivo je da je riječ o zahvatu koji se dešava jednom u pedeset godina i koji je vrlo skup. Te je stoga bilo očekivano da će u realizaciji dolaziti do podosta problema koji se rješavaju u hodu. I taj će projekt uskoro na radost svih stanovnika biti okončan.

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!