Povežite se s nama

Život i društvo

Muška B ekipa DVD-a Novi Marof osvojila prijelazni pehar VZG-a Novi Marof

vatrogasno natjecanje Vatrogasne zajednice Novi Marof

Objavljeno:

- dana

Kao i svake godine, drugog vikenda u mjesecu lipnju održano je gradsko vatrogasno natjecanje Vatrogasne zajednice Novi Marof za natjecateljska odjeljenja iz vatrogasnih društava s područja Novog Marofa.

Natjecanje se održalo na nekadašnjem nogometnom igralištu u Beli, pod pokroviteljstvom grada Novog Marofa, a uz VZG suorganizator je bio DVD Završje.

Svečanom otvaranju, a kasnije i zatvaranju i proglašenju rezultata, uz čelnike VZG Novi Marof nazočio je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 30 odjeljenja, s preko 350 učesnika, u 8 kategorija, i to: muški A i B, žene A i B, mladež muška i ženska te pomladak muški i ženski.

Nakon održanog natjecanja najbolje ekipe bile su:
– U kategoriji pomladak ženski (dobna skupina od 6 do 12 godina) nastupilo je samo jedno odjeljenje, koje je shodno tome i osvojilo prvo mjesto u toj kategoriji, i to odjeljenje DVD-a Podevčevo
– U kategoriji pomladak muški, nastupilo je osam odjeljenja. Prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Podevčevo 1, drugo mjesto ekipa DVD-a Novi Marof, a treća je bila ekipa DVD-a Oštrice
– U kategoriji ženske mladeži (dobna skupina od 12 do 16 godina), nastupila su tri odjeljenja. Prvo plasirana ekipa bila je iz DVD-a Remetinec, drugoplasirana je bila ekipa iz DVD-a Podevčevo, a treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Sudovec
– U kategoriji muške mladeži nastupilo je šest odjeljenja. Prvo mjesto osvojio je DVD Remetinec, drugi su bili članovi mladeži DVD-a Završje, a treće mjesto osvojila je mladež DVD-a Podevčevo
– U kategoriji žene A (članice do 30 godina starosti), nastupile su dvije ekipe; prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Sudovec, a drugo mjesto članice DVD-a Oštrice
– U kategoriji žene B (članice iznad 30 godina starosti), nastupila je samo jedna ekipa, koja je ujedno i osvojila prvo mjesto, a to su bile članice DVD-as Novi Marof
– U kategoriji, muški A, nastupilo je pet odjeljenja, a najbolji su bili ; prvo mjesto DVD Novi Marof, drugo mjesto DVD Remetinec i treće mjesto DVD Sudovec
– U kategorji muški B, nastupilo su četiri odjeljenja; prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Novi Marof, drugo mjesto ekipa DVD-a Remetinec, a treće mjesto ekipa DVD-a Strmec

Kao najbolje plasirana ekipa na ovom natjecanju s najviše osvojenih bodova bila je muška B ekipa DVD-a Novi Marof, te su oni ovogodišnji osvajači prijelaznog pehara VZG-a Novi Marof.

Život i društvo

“Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, jer su nam bolesnici na prvom mjestu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na pandemiju i tešku situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Varaždin, kao i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, podršku djelatnicima bolnice došao je pružiti Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva čestitao je kolegicama i kolegama iz OB Varaždin njihov dan.

– Došao sam iskazati potporu kolegicama i kolegama u varaždinskoj Bolnici koji stvarno požrtvovno rade svoj posao na dobrobit naših građana. Ova pandemija pokazala je koliko su bitne medicinske sestre, a kolegice i kolege u Varaždinu i u Novom Marofu i Klenovniku stvarno su preuzeli veliki teret i podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi s pandemijom COVID-a – rekao je Gazić i podsjetio kako Varaždinska županija, koja je donedavno imala najveće brojke, još uvijek ima velik broj zaraženih i hospitaliziranih, te da takvu situaciju kolegice i kolege s velikom profesionalnošću nose na svojim leđima.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale 12. svibnja.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u OB Varaždin, Anica Sekovanić istaknula je kako će sestre u varaždinskoj Bolnici skromno obilježiti taj dan zbog aktualne situacije s koronavirusom kada su druženja ograničena.

SONY DSC

– Čitavo vrijeme borbe protiv COVID-a na ispomoć su nam dolazile i sestre iz drugih ustanova, iz Varaždinskih Toplica, Zagreba, Knina, Virovitice, Koprivnice, Siska, bolnice Magdalena kojima smo zahvalni na pomoći. Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, imamo veliki broj i prekovremenih sati i neiskorištenih godišnjih odmora, jer su nam bolesnici na prvom mjestu. Varaždinske medicinske sestre su uz bolesnika 24 sata na dan, a najveća im je nagrada njihov osmijeh i ozdravljenje – rekla je Sekovanić.

Upozorila je kako nedostaje zdravstvenog kadra te zahvalila nezdravstvenom kadru koji je također dao velik doprinos u borbi protiv COVID-a.

Glavni tehničar službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Ivan Tuk, složio se da će i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva proći u znaku COVID infekcije.

U Službi za Plućne bolesti i TBC Klenovnik zbrinjavaju se pacijenti oboljeli od Covida-19 kao i ostali bolesnici oboljeli od kroničnih bolesti o kojima skrbi stotinjak medicinskih sestara i tehničara.

U Općoj bolnici Varaždin rade i druge djelatnosti, od palijativnog dijela bolnice, produženog liječenja, polikliničkog dijela, hemodijalize, unatoč koronavirusu, a najveći teret ove krize, nose medicinskih sestara i to rade vrlo uspješno.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ne zaboravite kišobran: očekuje nas nekoliko kišnih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj danas, 12. svibnja, biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Prema pisanju DHMZ-a, najviša temperatura zraka kretat će se između 18 i 20 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i u danima koji su ispred nas.

Povremeno će biti kiše, lokalno moguće i pljuskova praćenih grmljavinom, no veseli podatak da neće biti hladno, dnevna temperatura će biti iznad 15 °C. Prema prvim prognozama, kiša će padati i u dane vikenda.

Sunčanije vrijeme bez kiše očekuje se tek u idućem tjednu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!