Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarac (61) prevario bračni par da će im izgraditi apartman i oštetio ih za velik iznos

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom s područja Općine Nedelišće zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, 61-godišnjak je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, tijekom 2008. godine s bračnim parom s područja Međimurske županije sklopio ugovor o izgradnji apartmana u mjestu Soline.

Prema njegovom naputku, za izgradnju apartmana i radi stjecanja prava vlasništva nad nekretninom, oštećeni su na račun njegovog poduzeća uplatili više stotina tisuća kuna. Potom je 61-godišnjak dugi niz godina oštećene držao u zabludi i uvjeravao ih da će ubrzo započeti s gradnjom apartmana, iako je znao da je poduzeće nelikvidno i da ne može izvršiti obveze iz ugovora.

Kako do današnjeg dana apartman nije izgrađen, niti je uloženi novac vraćen vlasnicima, događaj je prijavljen policiji. Protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave.

Crna kronika

Muškarac (38) koji je nasrnuo na policajce u marofskoj postaji bio je dvije godine nasilan prema ženi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo prvo ispitivanje uhićenog 38-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji, dva kaznena djela povrede djetetovih prava, kaznenog djela tjelesne ozljede, kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, tri kaznena djela napada na službenu osobu i četiri kaznena djela prijetnje.

Sumnja se da je ista kaznena djela počinio od svibnja 2020. do svibnja 2022. godine u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Varaždinske županije na štetu supruge i dvoje maloljetne djece. On je i oštetio osobni automobil od supruge.

Potom je 12. svibnja, nakon uhićenja, u prostorijama Policijske postaje Novi Marof udario trojicu policijskih službenika i ozlijedio ih te im uputio ozbiljne prijetnje. 

– Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te opasnosti od počinjenja kaznenih djela kojima prijeti – ističe Općinsko državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Međimurec iz skladišta kraj Varaždina bez odobrenja ministarstva u BiH izvezao 160 tona plastične ambalaže

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu 11. svibnja, podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1994.) i trgovačkog društva zbog počinjenog kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom, priopćio je DORH.

Optužnicom se okrivljenog 28-godišnjaka tereti da je od veljače do travnja 2021. godine, kao odgovorna osoba okrivljenog trgovačkog društva iz Međimurske županije, iz skladišta u mjestu kraj Varaždina izvezao u Bosnu i Hercegovinu osam pošiljki otpada u vidu plastične ambalaže ukupne količine veće od 160 tona.

Za to nije ishodio pisano odobrenje nadležnog ministarstva i bez prethodno provedenog obaveznog notifikacijskog postupka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje