Povežite se s nama

Crna kronika

Muškarca iz Podevčeva sud kaznio jer je nosio majicu sa slikom marihuane

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinski sud u Varaždinu nepravomoćno je proglasi krivim 40-godišnjeg mještana Podevčeva, kod Novog Marofa, da je “vršio promidžbu, oglašavanje i prezentiranje droge “marihuane”.

Proglašen je krivim u prekršajnom postupku i kažnjen s 300 kuna, navodi se u presudi.

– On je dana 22. 12. 2019. godine oko 00,10 sati u mjestu Podevčevo, parkiralište, na sebi nosio majicu na kojoj je istaknuto tj. na kojoj je otisnuta slika lišća droge “marihuane”, a na koji način je isti vršio promidžbu, oglašavanje i prezentiranje droge “marihuane” – objavljeno je u presudi.

Optužni prijedlog protiv okrivljenika podnijela je Policijska uprava varaždinska, Policijska postaja Novi Marof. Okrivljeni muškarac pak se nije odazvao pozivu suda.

Spornu majicu policija je oduzela od okrivljenog.

– Prilikom odmjeravanja kazne uzete su u obzir sve okolnosti koje utječu na vrstu i visinu kazne iz čl. 36. st. 2. Prekršajnog zakona, kao olakotno dosadašnje nekažnjavanje, dok otegotnih okolnosti sudac nije našao, te je sudac došao do zaključka da će se s obzirom na navedene olakotne okolnosti, posebice činjenicu da do sada nije kažnjavan pa ni zbog istog prekršaja, svrha kažnjavanja postići ublaženom novčanom kaznom, slijedom čega je sudac okrivljeniku novčanu kaznu ublažio ispod najmanje zakonom propisane. Majica će po pravomoćnosti ove presude uništiti – objavio je Općinski sud u Varaždinu.

Okrivljenik se može žaliti na presudu koja je donesena 8. travnja ove godine.

Crna kronika

U Lepoglavi vozač napuhao 3.13 promila, a drugi Lužanom Biškupečkim jurio 108 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

alkohol, pijani vozač

U subotu, 24. srpnja, u 00.00 sati u ulici Ivana Mažuranića u Lepoglavi, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 52-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.13 g/kg.
Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Policija je javili i o drugim pijanim vozačima.

U petak, 23. srpnja u 23.20 sati u Lužanu Biškupečkom, policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su osobno vozilo kojim je brzinom od 108 km/h u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h upravljao mladi vozač starosti 22 godine. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.58 g/kg.
Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 12.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 2 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 24. srpnja u 19.07 sati na županijskoj cesti 2072 između Luke Ludbreške i Svetog Đurđa, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da upravlja neregistriranim mopedom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.77 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

U subotu, 24. srpnja u 12.30 sati u Apatiji, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Forestlandu “palo” 16 osoba, policija zaplijenila gotovo 19 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske na glazbenom festivalu Forestland, koji je održan od 23. do 25. srpnja, proveli su pojačani nadzor aktivnosti suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

Utvrdili su ukupno 16 prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

Tako je kod 16 osoba starosti od 16 do 30 godina pronađeno ukupno 18,82 grama droge marihuane, 12,26 grama droge speed, 22,16 grama psilocibina i 0,15 grama droge MDMA.

Sve osobe su prekršajno sankcionirane radi počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!