Povežite se s nama

Sport

Na 2. Otvorenom regijskom turniru za klince i klinceze natjecali se najmlađi stolnotenisači regije

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Mladi stolnotenisači s područja Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije natjecali su se u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin na 2. Otvorenom regijskom turnir za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje.

Iako rezultati nisu bili u prvom planu slijedi ostvareni poredak nakon natjecanja u pojedinim uzrasnim kategorijama:

Klinceze

1. Katja Žganec (STK MGK Drava Žabnik)
2. Lorena Horvat (STK MGK Drava Žabnik)
3. Leona Pačalat (STK MGK Drava Žabnik)
4. Lucija Topolovec (STK MGK Drava Žabnik)

Klinci

1. David Marčec (STK MGK Drava Žabnik)
2. Matija Volf (STK Putjane)
3. Vito Puklavec (STK Starr)

Najmlađe kadetkinje

1. Lara Pačalat (STK MGK Drava Žabnik)
2. NIka Šaš (STK Koprivnica)
3. Matija Balaić (STK Varaždin)
3. Franka Mesarić (STK Putjane)

Najmlađi kadeti

1. Vito Milak (STK MGK Drava Žabnik)
2. Simon Dvorski (STK Varaždin)
3. Leon Ptiček (STK MGK Drava Žabnik)
3. Mark Marčec (STK MGK Drava Žabnik)

Organizator turnira bio je STK Starr Varaždin. Slijedeći, 3. Otvoreni regijski turnir za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje bit će održan 3. prosinca 2017. godine također u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. 

Ronald Ređep, predsjednik STK Starr i voditelj Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin ovako komentira održavanje 2. Otvorenog regijskog turnira za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje i  1. Otvorenog regijskog  turnira za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije, održanog u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin 5. studenog:

– To je hvale vrijedan projekt koji je omogućio djeci da se natječu u svojim regijama. Smanjeni su troškovi nastupa na udaljenim turnirima, a treneri mogu vidjeti napredak svojih igrača i trenutno natjecateljsko stanje. Na temelju takve procjene firme mogu se dalje pripremati za veće državne turnire. Stolnoteniska regija Sjever je sigurno najkvalitetnija u mlađim dobnim skupinama u Hrvatskoj i ovo je dobar poticaj za mlade igrače te one najmlađe koji tek kreću u stolnoteniske vode. Na ovakvim turnirima se nadmeću sa svojim prijateljima i vršnjacima iz ostalih klubova i dobiva se dobar uvid u formu igrača. Mi smo zadovoljni što je u HSTS-u prihvaćen taj prijedlog organizacije regijskih turnira. Roditelji ih mogu pratiti, turniri ne traju dugo i nisu financijski zahtjevni. Zadovoljni smo s formom igrača. Kvaliteta se diže. Igrači koji redovno dolaze u Regionalni stolnoteniski centar Varaždin i treneri koji surađuju s nama su zadovoljni s ostvarenim napretkom. Kroz RSTC pomažemo rad s darovitim igračima, ali i pomažemo i potičemo da se otvaraju nove stolnoteniske škole. Ovaj projekt osim Hrvatskog stolnoteniskog saveza podržava i Hrvatski olimpijski odbor jer osigurava nesmetan razvoj mladih igrača u njihovim sredinama te ne moraju odlaziti iz svojih matičnih klubova u druge sredine, redovno se školovati ovdje i ne odvajati se od obitelji. Kako je dugi niz godina bio zapostavljen ovakav rad po regijama mi smo zadovoljni s odazivom, Regija se polagano budi. Malo još ima problema u koordinaciji klubova koji nemaju profesionalni natjecateljski kadar  u starijim dobnim skupinama da dođu na ovakve turnire. Danas kroz komunikaciju i druženje, te ostvarene rezultate okupljenih klubova šaljemo im poruku da sljedeći puta svakako dođu. Ovdje se ne gleda prvenstveno rezultat već da se provjeri forma igrača.  Isto tako i da se u komunikaciji s trenerima dogovaraju smjernice za rad. Zato još jednom pozivam sve stolnoteniske klubove i stolnoteniske škole da dođu s djecom s kojom rade bez obzira jesu li registrirana u nacionalnom savezu da igraju i da se druže i da ih sport uveseljava.  

 

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Sport

Varteks pobijedio Međimurje i skočio na 3. mjesto 3. NL Sjever

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa u utorak, 23. travnja na stadionu Sloboda odigrali su susret 21. kola 3. NL Sjever i slavili su s 3:1.

Varteks je vodstva stigao u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Jakupak umjesto centaršuta, na dodavanje Renana, ulazi u kazneni prostor i pogađa za vodstvo na poluvremenu.

U 62. minuti Dolovski upućuje jednu ‘okomicu’ prema Havojiću, ali obrana gostiju griješi, u trk kreće Havojić, i na kraju lopta bez intervencija ulazi u gol, za povećanje vodstva i veliko slavlje na tribinama stadiona Slobode. Strijelac je službeno Dolovski.

Varteks je kontrolirao igru, a Petar Havojić stavlja točku na i odlične utakmice Bumbara, u 85. minuri. Najveći dio posla je obavio Glavica, istrpio duele, i uposlio Havojića, koji je samo pospremio loptu u mrežu.

Počasni gol za Međimurje postiže Niko Ivančić, Varaždinac u dresu Međimurja, nekad član omladinskih kategorija Varteksa. Bila je to lijepa akcija Drka i Ivančića, gdje mladi napadač iz drugog pokušaja svladava Banfića.

Čestitam igračima, stvarno mislim da su danas odigrali dobro, i mislim da smo kontrolirali utakmicu cijelim tijekom. Čeka nas Polet, tu je i kup, a drago mi je da su danas i igrači iz Škole nogometa dobili prigodu – kazao je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Da je Varteks bio bolji priznao je i trener gostiju Antun Jukić, nekad i trener Varteksa. 

– Čestitam Varteksu na pobjedi, u ovom trenu su oni ipak bolja ekipa, pogotovo, kad se igra u tjednu, a mi u niti jednoj utakmici u tjednu ne možemo biti pravi, jer nam nema igrača koji studiraju ili rade. To je jedan od razloga koji utječu na uvjerljivu pobjedu Varteksa, koji je zasluženo pobijedio – kazao je trener Međimurja.

Ovom pobjedom Varteks je za jedan bod preskočio Pitomaču, te se vratio na 3. mjesto tablice, a slijedi im gostovanje u Svetom Martinu na Muri, kod Poleta. Nakon toga uvzrat kupa u Ivancu, te direktne utakmice s Rudarom, kod kuće, te Pitomačom, na gostovanju, koje će vjerojatno i odlučiti konačni poredak na tablici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje