Povežite se s nama

Sport

Na 2. Otvorenom regijskom turniru za klince i klinceze natjecali se najmlađi stolnotenisači regije

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Mladi stolnotenisači s područja Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije natjecali su se u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin na 2. Otvorenom regijskom turnir za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje.

Iako rezultati nisu bili u prvom planu slijedi ostvareni poredak nakon natjecanja u pojedinim uzrasnim kategorijama:

Klinceze

1. Katja Žganec (STK MGK Drava Žabnik)
2. Lorena Horvat (STK MGK Drava Žabnik)
3. Leona Pačalat (STK MGK Drava Žabnik)
4. Lucija Topolovec (STK MGK Drava Žabnik)

Klinci

1. David Marčec (STK MGK Drava Žabnik)
2. Matija Volf (STK Putjane)
3. Vito Puklavec (STK Starr)

Najmlađe kadetkinje

1. Lara Pačalat (STK MGK Drava Žabnik)
2. NIka Šaš (STK Koprivnica)
3. Matija Balaić (STK Varaždin)
3. Franka Mesarić (STK Putjane)

Najmlađi kadeti

1. Vito Milak (STK MGK Drava Žabnik)
2. Simon Dvorski (STK Varaždin)
3. Leon Ptiček (STK MGK Drava Žabnik)
3. Mark Marčec (STK MGK Drava Žabnik)

Organizator turnira bio je STK Starr Varaždin. Slijedeći, 3. Otvoreni regijski turnir za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje bit će održan 3. prosinca 2017. godine također u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. 

Ronald Ređep, predsjednik STK Starr i voditelj Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin ovako komentira održavanje 2. Otvorenog regijskog turnira za klince i klinceze i najmlađe kadete i kadetkinje i  1. Otvorenog regijskog  turnira za mlađe kadetkinje, mlađe kadete, juniore, juniorke i ostale uzrasne kategorije, održanog u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin 5. studenog:

– To je hvale vrijedan projekt koji je omogućio djeci da se natječu u svojim regijama. Smanjeni su troškovi nastupa na udaljenim turnirima, a treneri mogu vidjeti napredak svojih igrača i trenutno natjecateljsko stanje. Na temelju takve procjene firme mogu se dalje pripremati za veće državne turnire. Stolnoteniska regija Sjever je sigurno najkvalitetnija u mlađim dobnim skupinama u Hrvatskoj i ovo je dobar poticaj za mlade igrače te one najmlađe koji tek kreću u stolnoteniske vode. Na ovakvim turnirima se nadmeću sa svojim prijateljima i vršnjacima iz ostalih klubova i dobiva se dobar uvid u formu igrača. Mi smo zadovoljni što je u HSTS-u prihvaćen taj prijedlog organizacije regijskih turnira. Roditelji ih mogu pratiti, turniri ne traju dugo i nisu financijski zahtjevni. Zadovoljni smo s formom igrača. Kvaliteta se diže. Igrači koji redovno dolaze u Regionalni stolnoteniski centar Varaždin i treneri koji surađuju s nama su zadovoljni s ostvarenim napretkom. Kroz RSTC pomažemo rad s darovitim igračima, ali i pomažemo i potičemo da se otvaraju nove stolnoteniske škole. Ovaj projekt osim Hrvatskog stolnoteniskog saveza podržava i Hrvatski olimpijski odbor jer osigurava nesmetan razvoj mladih igrača u njihovim sredinama te ne moraju odlaziti iz svojih matičnih klubova u druge sredine, redovno se školovati ovdje i ne odvajati se od obitelji. Kako je dugi niz godina bio zapostavljen ovakav rad po regijama mi smo zadovoljni s odazivom, Regija se polagano budi. Malo još ima problema u koordinaciji klubova koji nemaju profesionalni natjecateljski kadar  u starijim dobnim skupinama da dođu na ovakve turnire. Danas kroz komunikaciju i druženje, te ostvarene rezultate okupljenih klubova šaljemo im poruku da sljedeći puta svakako dođu. Ovdje se ne gleda prvenstveno rezultat već da se provjeri forma igrača.  Isto tako i da se u komunikaciji s trenerima dogovaraju smjernice za rad. Zato još jednom pozivam sve stolnoteniske klubove i stolnoteniske škole da dođu s djecom s kojom rade bez obzira jesu li registrirana u nacionalnom savezu da igraju i da se druže i da ih sport uveseljava.  

 

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Pobjeda i poraz ženske ekipe STK Starra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Natjecateljskim obvezama prekinutim jesenas zbog pandemije koronavirusa proteklih su se dana vratile i stolnotenisačice STK Starra.

Bruna Borovec, Ivona Štriga i Gordana Krupski tako su proteklog vikenda odigrale dva zaostala susreta ženske HEP Superlige protiv STK Crikvenica i STK Malinska.

U prvome su protiv adekvatne ekipe u Crikvenici ubilježile pobjedu od 3:1, dok su nakon toga u drugom susretu istog dana na Krku poražene rezultatom 3:2.

Varaždinke će dolazeći vikend odigrati još dva zaostala susreta protiv ženskih ekipa Dr. Časl i STK Duga Resa, a oba se susreta igraju u subotu u Varaždinu.

Nastavite čitati

Sport

U Novom Marofu održan službeni trening hrvatske streličarske reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Poreču će se sredinom ovog mjeseca održati Europsko Grand Prix natjecanje na kojem će snage odmjeriti 190 streličarki i streličara iz 23 države.

Među njima je i 15-ak hrvatskih reprezentativki i reprezentativaca koji su službeni trening odradili u subotu na streličarskom terenu sportskog parka u Novom Marofu.

Hrvatski izbornik Dubravko Buden bio je zadovoljan i uvjetima treninga i postignutim rezultatima.

– Ovdje u Novom Marofu imali smo dobre uvjete i odradili kvalitetan trening. Inače, naši su najbolji streličari uvijek spremni za dobre rezultate i taj dio nije upitan, ali budući da je propalo godinu dana internacionalnih natjecanja koja nismo imali, teško je prognozirati situaciju, odnosno kakve će rezultate postići. Ne znamo kako je bilo u ostalim europskim zemljama, ali generalno smo svi u minusu jer nije bilo natjecanja – rekao je Buden.

Na popisu izbornika su i streličari iz Varaždinske županije: Lovro Černi (Grebengradski streličari – Novi Marof), Amanda Mlinarić i Alen Remar (Varaždinski streličarski klub) te Tihana Kovačić (Navaho – Jalžabet).

– Lovro Černi od ove je godine naš seniorski reprezentativac. Bit će u nastavku dosta natjecanja pa nam je bilo bitno da se čim prije krene s ovako kvalitetnim pripremama, a uvjete, srećom, imamo jer je ovaj teren u sportskom parku uređen prošle godine – rekao je Zoran Marenčić, trener u klubu Grebengradski streličari.

Trening ponajboljih hrvatskih streličara pratio je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Još se jednom pokazala opravdanom investicija u uređenje našeg sportskog parka u Novom Marofu. Nakon punih 40 godina uredili smo ovaj dio grada u sklopu kojeg je nekoliko sportskih terena, uključujući veliko nogometno igralište, zatim malonogometno asfaltirano te košarkaško igralište, kao i igralište za djecu i “street workout park”. S uređenjem nastavljamo i to kroz projekt novih podloga na asfaltiranim igralištima i projekt Živjeti zdravo, kroz koji ćemo stazu za hodanje opremiti novim spravama. Osim brojnih sportaša, velikih i malih, ove terene koriste i rekreativci svih generacija. Posebno mi je drago što smo imali priliku i uvjete ugostiti hrvatsku streličarsku reprezentaciju koja je ovdje odradila trening, a reprezentativci su, unatoč vjetrovitom vremenu, postigli dobre rezultate. Ovakve stvari mnogo znače za sportaše i općenito za sport u Novom Marofu te doprinose promociju sporta među našim najmlađima – rekao je Jenkač, poželjevši našim reprezentativcima puno uspjeha na Europskom Grand Prix natjecanju.

Nastavite čitati