Teren gdje se natjecanje odvija na području Radešića reprezentativan je i pruža sve uvjete za ovakva okupljanja

U organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Breznički Hum i uz pokroviteljstvo Općine Breznički Hum te uz domaćinstvo DVD-a Radešić u nedjelju, 7. srpnja, održano je 26. Međuopćinsko natjecanje vatrogasaca. Natjecanje je okupilo 350-ero djevojčica i dječaka te vatrogaskinja i vatrogasaca s područja triju susjednih općina: Visokog, Breznice i Brezničkog Huma.

Općina Breznički Hum broji oko 1300 stanovnika, od čega 300 vatrogasaca

– Natječu se djeca, mladež i seniori u osam različitih muških i ženskih A i B kategorija, a tu su i naši gosti iz pobratimljenoga slovenskog Prostovoljnog gasilskog društva Paloma Sladki Vrh. S natjecateljima su i njihovi voditelji i mentori, a suci natjecanja s našeg su područja. Teren gdje se natjecanje odvija na području Radešića zaista je reprezentativan i pruža sve uvjete za ovakva okupljanja, a osim provjere sposobnosti i uvježbanosti naših najmlađih članova i njihovih starijih kolega, osnovni cilj je da mlade barem na jedan dan odmaknemo od računala i mobitela te da vrijeme provedemo družeći se – naglasio je predsjednik Vatrogasne zajednice Brezničkog Huma, ujedno i zapovjednik 26. Međuopćinskoga vatrogasnog natjecanja Branko Matak.

Gosti iz Slovenije

– Naše tri općine dobar su primjer kako se i u vatrogastvu, kao i u svemu drugome, može uspješno i kvalitetno surađivati. Naši DVD-ovi Šćepanje, Radešić i Breznički Hum dobro su opremljeni i imaju dovoljan broj članova za sudjelovanje u gotovo svim kategorijama natjecanja, tako da smo u tom smislu zadovoljni – sa zadovoljstvom je istaknuo načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić i dodao da Općina broji oko 1300 stanovnika, od čega 300 vatrogasaca.

Vatrogasci osim u preventivnim aktivnostima sudjeluju u natjecanjima, ali i u potrebnim akcijama spašavanja te pomažu u eventualnim nepogodama koje pogađaju našu lokalnu zajednicu, naglasio je Hegedić.

Otvarajući 26. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje Općine Breznički Hum načelnik Hegedić posebno je naglasio dobru suradnju s PGD-om Paloma Sladki Vrh te slovenskim gostima zahvalio istaknuvši da će se ova suradnja nastaviti odazivom brezničkohumskih vatrogasnih ekipa na vatrogasnim susretima u Sloveniji.

Komentari

Komentara