Povežite se s nama

U fokusu

Na 6. teniskom turniru na Varteksu prikupljeno 24.300 kuna za pomoć autističnim osobama

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNA AKCIJA

Na humanitarnom teniskom turniru održanom u subotu, 10. rujna, na Varteksovim terenima sudjelovalo je 110 sudionika i prikupljeno je 24.300 kuna donacija.

Već tradicionalni šesti po redu tenski turnir organiziraju teniski klub “Varteks”, Udruga za autizam “Pogled” i NC Lions Club Millennium Varaždin, a prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć osobama s poremećajima u spektru autizma. Sredstva su neophodna za provođenje senzomotoričkih vježbi i radionica te kineziterapija za članove udruge Pogled.

“Pohađanjem senzomotoričkih vježbi, radionica i različitih kineziterapija postiže se poboljšana motorička kontrola, poboljšava se ponašanje djeteta s poremećajima iz spektra autizma te unaprijeđuju njegove govorne i kognitivne vještine”, ističu u udruzi.

Donacije putem tombole

Sudionici turnira odigrali su mečeve u tri kategorije; ženski, muški i mješoviti parovi.

Stotinusedamnaest (117) donatora su poklanjajući svoje usluge i proizvode omogućili organizaciju tombole za dodatno prikupljanje sredstava ili su direktno na žiro račun Lionsa uplatili novčane priloge. Dio prihoda od prodanih pića tijekom održavanja turnira također je uplaćen u fond za navedene svrhe.

Prilozi se mogu uplaćivati i sljedećih deset dana na žiro račun NC Lions Cluba Varaždin Millennium (PBZ / HR18 2340 0091 5108 0546 0; SWIFT CODE: PBZGHR2X).

Izvor: Arhiva RT
Foto:

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje