Povežite se s nama

Sport

Na “Arena Varaždin Suzuki Bumbar kupu 2019.“ nastupilo čak 1.800 mladih nogometaša

Objavljeno:

- dana

U organizaciji NK Varteks, pod pokroviteljstvom Autocentra Baumgartner i Arene Varaždin te u suorganizaciji s Gradom Varaždinom i Županijskim nogometnim savezom, proteklog vikenda natjecalo se 186 ekipa iz 4 države (BiH, Mađarska, Slovenija, Hrvatska) s ukupno 1800 dječaka i djevojčica u dobi od 8 do 13 godina.

U dva dana turnira sve parkirališne površine u okolici Arene bile su zakrčene automobilima, kombijima te autobusima raznih registarskih oznaka. Prema procjeni organizatora, 1800 malih nogometaša u dvorani uz Dravu gledalo je oko 3.000 gledatelja.

Ekipa organizatora iz Varteksove nogometne škole još se jednom dokazala na teškom organizacijskom zadatku. Roditelji su vodili prijave, registracije, identifikacije, prehranu sudionika, turnirsku tombolu, dok su juniori kluba samostalno odradili fotografiranje, dodjele pehara i medalja, a kadeti obavljali „delegatske“ dužnosti uz terene, javljajući rezultate u informatički centar gdje je komisija, također sastavljena od roditelja, obavljala izračune tablica u 46 grupa, vodila evidencije svih rezultata, sudionika i strijelaca turnira.

U preciznoj satnici savršeno organiziranog turnira svakih se 14 minuta izmjenjivalo po 8 novih ekipa i tako je odigrano ukupno 384 utakmice na četiri nogometna terena.

Nagrade na turniru predavali su Damir Habijan – predsjednik Gradskog vijeća Varaždin, Zlatan Avar – dogradonačelnik Varaždina, Kocijan Željko – predstavnik Autocentra Baumgartner – zastupnika vozila SUZUKI, Leon Kukec – član Uprave NK Varteks, a posebno je emotivno bilo kada je u posljednjem godištu na turniru, prvim pobjednicima BUMBARA iz BiH, BFK Iz Velike Kladuše, nagrade predavao varteksovac Veldin Karić.

Kroz 6 turnira prošlo je 1.800 dječaka i djevojčica u 186 ekipa, odigrane su 384 utakmice, podijeljeno 40 ekipnih i pojedinačnih trofeja, 200 medalja, a zanimljiv je i podatak da pobjednici dolaze iz sve četiri države sudionice turnira.

Prvog dana odigrani su turniri u neparnim godištima, a najuspješniji su bili:

Godište 2007
1. mjesto: „Međimurski lepi dečki“
2. mjesto: NK Rogaška (SLO)
3. mjesto: PMFC Pecsuh (H)
Najbolji igrač: Bruno Vlah (Međimurski lepi dečki)
Najbolji vratar: Luka Bele (NK Rogaška)
Najbolji strijelci: Filip Pongračić (NK Rogaška), Alban Vesela (NK Rogaška), Filip Bogdan (NŠ Dinamo-Zelenko) – 7

Godište 2009.
1. mjesto: NK HAŠK Zagreb
2. mjesto: NK Varteks
3. mjesto: NK Trešnjevka Zagreb
Najbolji igrač: Petar Ivec (HAŠK)
Najbolji vratar: Luka Tomašić (NK Varteks)
Najbolji strijelac: Jakov Mažar (HNŠK Moslavina Kutina)

Godište 2011.
1. mjesto: NK Drava Dakinda Ptuj (SLO)
2. mjesto: NŠ Međimurje Čakovec
3. mjesto: ŠN LUMEN Varaždin
Najbolji igrač: Ali Kan (NK Drava Dakinda Ptuj)
Najbolji vratar: Roko Jukjović (NŠ Međimurje Čakovec)
Najbolji strijelac: Ali Kan (NK Drava Dakinda Ptuj) – 17

Drugi dan igrala su parna godišta i najuspješniji su bili:

Godište 2008.:
1. mjesto: NK Varaždin
2. mjesto: NK Zagreb
3. mjesto: NK Aluminij Kidričevo (SLO)
Najbolji igrač: Dino Vragović (NK Varaždin)
Najbolji vratar: Martin Salamumić (NK Zagreb)
Najbolji strijelci: Ivano Vidić (NK Varaždin), Tilen Letonja (NK Aluminij)

Godište 2010.:
1. mjesto: ŠN LUMEN 1 Varaždin
2. mjesto: ŠN LUMEN 2 Varaždin
3. mjesto: NK Sloga Čakovec
Najbolji igrač: Saša Hirš (LUMEN)
Najbolji vratar: Rok Hudek (LUMEN)
Najbolji strijelac: Vito Horvat (LUMEN)

Godište 2006.:
1. mjesto: BF Komerc Velika Kladuša (BiH)
2. mjesto: HNŠK Moslavina Kutina
3. mjesto: NK Mladost Prelog
Najbolji igrač: Faris Babić (BF Komerc Velika Kladuša)
Najbolji vratar: Benjamin Kovačić (NK Mladost Prelog)
Najbolji strijelac: Amar Šakanović (BF Komerc Velika Kladuša)

Sport

Podržite varaždinske disc golf reprezentativce na putu za Svjetsko ekipno prvenstvo u Australiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čak pet Varaždinaca i Varaždinki čini deveteročlanu hrvatsku disc golf reprezentaciju koja će predstavljati Hrvatsku na prestižnom Svjetskom timskom disc golf prvenstvu u Australiji!

To su redom Aleksandar Vucković, Aleksandar Sudžuković i Danica Pajtak iz Disc golf kluba Varaždin te Dinko Šimenc i Tina Šimenc iz Disc golf kluba Lagoda. Uz Varaždince, tu su još Ira Molnar Gorički i Tomislav Gorički iz Zagreba, Mario Mesarić iz Čakovca i Vjeran Tuhtan iz Rijeke.

Natjecanje će se održati od 6. do 9. studenog ove godine u Perthu, u organizaciji Svjetskog Flying Disc Saveza koji je odgovoran za upravljanje sportovima s diskom na globalnoj razini.

Kako bi se kvalificirali za reprezentaciju, igrači i igračice moraju tijekom godine odigrati određeni broj turnira u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to, boduje im se plasman u Hrvatskoj disc golf ligi te na Prvenstvu Hrvatske. Troškove natjecanja pokrivaju sami, ali odlazak na natjecanje u Australiju ipak predstavlja veliki financijski izazov.

Zato su odlučili pokrenuti crowdfunding kampanju uz nadu kako će njihova predanost razvoju sporta biti prepoznata. Kampanja funkcionira na način da se prikupljaju sredstva putem donacija, a donatori mogu osvojiti i određene nagrade.

Igrači ističu kako im je svaka donacija vrijedna te unaprijed zahvaljuju svima na podršci. Kampanju pod nazivom“Podržite hrvatsku disc golf reprezentaciju na putu za Svjetsko timsko prvenstvo u Australiji!” možete naći na linku.

Važno natjecanje za hrvatski Savez

Trenutno je prikupljeno nešto više od 1200 eura od planiranih 15000, iako će stvarni troškovi biti mnogo veći. Ipak, naši reprezentativci odlučni su u namjeri da odu u Australiju i predstave Hrvatsku u najboljem mogućem svjetlu.

Plasman na ovom natjecanju bitan je i jer hrvatskoj reprezentaciji omogućuje prvi puta u 12 godina da se kvalificira za Svjetske igre koje će se održavati u Kini od 5. do 17. kolovoza 2025. Sudjelovanje na takvim natjecanjima bitno je i za Status Saveza u Hrvatskom olimpijskom odboru, gdje trenutno ima status pridruženog člana. 

Nastavite čitati

Sport

ŠD Remetinec Remex pobjednik moćnog domaćeg turnira

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Četverodnevni malonogometni turnir (18.-21.7.2024.) u Remetincu završio je velikim slavljem domaćina ŠD Remetinec koji je ove godine uspio doći do pobjede u finalu i osvojiti turnir!

Nakon tri dana igranja po skupinama, došla je dugo očekivana nedjeljna završnica turnira. Dan je počeo prvim utakmicama osmine finala, od 12:30 sati, a sve je praćeno i atraktivnom gastronomskom ponudom. Brojnu domaću publiku razveselio je plasman obje ekipe domaćina, mlađe i starije, u četvrtfinale turnira. Turnir je gledateljima ponudio mnogo napetih i borbenih utakmica te ranih eliminacija prijašnjih osvajača ovog turnira.

Priliku zaigrati na turniru imali su i mladi nogometaši, polaznici škole nogometa NK Varteks i NK Novi Marof. Nakon izvlačenja nagrada na bogatoj tomboli uslijedila je tradicionalna bakljada i vatromet u spomen braniteljima.

Polufinala su bila neizvjesna do samog kraja. Prvo su na teren izašli prijašnji osvajači turnira, ekipa Bosanac i prijatelji iz Zagreba i ekipa DVD Donja Šemnica. Donja Šemnica je jedva prošla skupinu ali je zato odlično odigrala završnicu turnira. Uvjerljivo su pobijedili Fotex Junkase i ŠD Remetinec (mlađu ekipu), a odlično i čvrsto su odigrali i polufinale te pobijedili rezultatom 2:1. Drugo polufinale je bilo također borbeno i na kraju su odlučivali penali gdje su domaćini bili bolji od ekipe “Lukić i šogori”.

Mnoštvo gledatelja bodrilo je domaće nogometaše koji su rezultatom 3:0 u finalu svladali ekipu DVD Donja Šemnica. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mislav Sakač, a za najboljeg golmana Stjepan Hajduk, oba iz redova pobjedničke ekipe.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje