Autoklub Varteks već tri decenije, što samostalno, što putem tvrtke kćeri, uspješno u Biškupcu organizira popularni sajam rabljenih automobila. Povodom obilježavanja jubileja u petak je održana skromna svečanost kojoj su prisustvovali najzaslužniji za pokretanje rada i organizacije autosajma.

Predsjednik Autokluba Varteks, Josip Vugrinec, ukratko se osvrnuo na početak i rad autosajma. Zahvalio je brojnim članovima – entuzijastima koji su u pripremi terena za održavanje sajma uložili bezbroj sati dobrovoljnog rada.

Prvi autosajam organiziran je 30. travnja 1989. kada je na prodaju ponuđeno 87 automobila, dva motora i jedan moped! Svake daljnje nedjelje ponuda je bila sve veća i raznovrsnija, te je do svibnja ove godine na sajmu ponuđeno ukupno oko 470 tisuća vozila, odnosno prosječno nešto više od 300 vozila.

Podsjećamo, interes za dolazak na sajam pokazuju uz Varaždince i brojni posjetitelji iz Podravine, Hrvatskog Zagorja, ali i iz drugih područja Lijepe Naše, te susjedne Slovenije. Za brojne Varaždince nedjeljni odlazak na sajam u Biškupec već je postala navika i tradicija.

Naime,  uz rabljene automobile i druga vozila, sajam  nudi i mnogo drugih sadržaja, pa nije čudno da se zna okupiti više od tisuću posjetitelja. Pozitivna je to posljedica što je varaždinski sajam rabljenih automobila s pravom svojedobno proglašen najorganiziranijim autosajmom u Hrvatskoj.

S obzirom na to da Autoklub kao udruga ne može sam obavljati poslovanje autosajma, klub je još 1996. osnovao posebnu tvrtku putem koje se obavljaju sve gospodarske djelatnosti oko sajma automobila.

Komentari

Komentara