Povežite se s nama

Zabava & Stil

Na bogatom Ljetu u Varaždinu nastupaju Vatra i Marijan Ban, a Kapucinski trg pretvara se u plažu

Objavljeno:

- dana

Glazba, ples i teatar

Na Trgu Miljenka Stančića povodom najave 20. po redu manifestacije Ljeto u Varaždinu održana je konferencija za medije na kojoj su izdvojeni programi manifestacije koja počinje 15. lipnja, a traje do 1. kolovoza. 

Ljeto u Varaždinu naš barokni grad ispuni imaginacijom umjetničkog stvaralaštva pa će i ove godine Varaždince moći uživati u glazbi, plesu i teatru. 

Manifestacija osvježava bogatstvom i kvalitetom sadržaja, a to je izdvojio i ravnatelj Koncertnog ureda, Rajmond Rojnik. 

– Izdvojio bi raznolikost Ljeta u Varaždinu od francuske šansone do korejske violinistice. Prezentirat će se i nove mlade snage varaždinskih rock bendova kroz Rogoz i Stančić – rekao je Rojnik i dodao kako neće postojati ljetni dan da Varaždinci nemaju kuda otići.

Raznoliki sadržaji

Direktorica Turističke zajednice Jelena Toth istaknula je da se na više lokacija nude različiti sadržaji.

– Varaždinci isplanirajte svoj svoj izlazak jer su svi programi besplatni. Moram izdvojiti Vintage day koji će se održati sljedeće subote – rekla je Toth. 

Naime, riječ je o manifestaciji koju organiziraju Biciklistički vintage klub, Turistička zajednica i Koncertni ured. Održat će se tako izložba vintage bicikla 11 do 13 sati na Korzu, potom sve seli na na Kazalištni trg od 17 do 19 sati gdje će se održati utrka s vintage biciklima. 

Inače, u sklopu Ljeta u Varaždinu svirat će Vatra i Marijan Ban, dok se Kapucinski trg pretvara u plažu. 

– Kako bi u ljetnim periodima oživjeti Kapucinski trg, od 23. lipnja do 1. kolovoza bit će postavljeno igralište odbojke na pijesku. Tu je i kvalitetan dobar beach bar kako bi se svi mogli osvježiti – zaključio je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin. 

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO Oduševili učenike: profesori čakovečke Gimnazije rekreirali kultne scene iz filmova i serija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Petar Pavlic/Gimnazija Josipa Slavenskog

Profesori čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog uoči početka novog polugodišta oduševili su učenike, ali i sve ostale svojim fotografskim projektom koji su predstavili na društvenim mrežama.

Naime, prerušili su se u likove iz poznatih filmova i serija kako bi, kako kažu, pokazali da su i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni.

Inicijatori ovog zabavnog foto-projekta su profesorica hrvatskog jezika Zlatka Grahovec Soldat i profesor engleskog jezika Petar Pavlic, koji je ujedno i fotografirao rekreirane scene iz poznatih TV naslova.

– E. T. još uvijek želi kući, plavuša s Harvarda ruši stereotipe, u Paklenom šundu i dalje se izvrsno pleše, Peaky Blindersi šire strah i trepet, banda crvenokapuljaša željna je akcije… Ne, ne bojte se, niste zapeli u prazničnom bingeanju! Vaši profesori, prerušeni u junake iz poznatih filmova i serija, očekuju vaš povratak želeći vam pokazati da su, unatoč svim izazovima koje pred vas stavljaju, i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni. Dobro nam došli u školske klupe u novoj 2022. i neka nam i ona bude ovako vesela! – napisali su na Facebooku iz Gimnazije.

Profesori su za Večernji rekli da već više od 10 godina povodom božićne humanitarne akcije „Sajam dobrote“ u školi na kraju prvog polugodišta na neki način sudjeluju u programu, nastojeći se tako još više približiti učenicima, zabaviti se i pokazati svoje vrline i mane.

– Tako smo organizirali svoje inačice poznatih programa, primjerice, Ples s profesorima, Profesori pjevaju, Tvoje lice zvuči poznato, Profesori glume i slično. Ove smo godine u Organizacijskom odboru za obilježavanje 60. obljetnice osnutka škole, uz poticaj i podrškuravnateljice škole Sandre Breka-Ovčar, odlučili da ćemo ideju o fotografijama konačno realizirati u okviru „Sajma dobrote“ i da ćemo napraviti kalendar. Pozvali smo kolegice i kolege da se uključe i javilo se zaista mnogo njih, više od 40. Razmišljali smo o različitim mogućnostima, npr. o rekreiranju poznatih umjetničkih djela, slika i sličnom, no na kraju su nam filmovi i serije bili najzanimljivije rješenje – objasnili su profesori.

Dodali su da su tražili poznate i popularne scene koje se mogu uvjerljivo ili smiješno iskopirati, napravili izbor scena i ponudili ih kolegama koji su rado prihvatili ideju i odmah shvatili bit.

Pritom su se dobro zabavljali i smijali, pomagali si u nabavljanju rekvizita i odjeće te je cijeli proces bio vrlo spontan i jednostavan.

Profesori su pozitivno iznenađeni odjekom koji je projekt izazvao i brojnim pozitivnim komentarima – objavu na društvenim mrežama vidjelo je više od 100.000 ljudi, a dijeljena je oko 260 puta, što dokazuje da su postigli cilj, a to je međusobno se povezati, razbiti predrasude o nastavnicima, zabaviti se i nasmijati u ovim bremenitim vremenima.

Više o neobičnom i vrlo zabavnom projektu pročitajte ovdje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Anica i Slavko Plantić iz Cargovca proslavili zlatni pir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Slavko i Anica Plantić iz Cargovca proslavili su 50. godišnjicu braka u krugu obitelji i prijatelja.

Njihovo vjenčanje održano je 1. siječnja 1972. godine, a zavjete povodom zlatnog pira obnovili su u crkvi svetog Vida u Vidovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje