Povežite se s nama

Međimurje

Na “Brdočov brijeg“ stiže novi HT-ov antenski stup

Objavljeno:

- dana

Mursko Središće

Grad Mursko Središće obavještava zainteresiranu javnost i Vijeće Mjesnog odbora Peklenica da je u suradnji s Hrvatskim telekomom, uvažavajući odredbe Prostornog plana uređenja Međimurske županije i Grada Murskog Središća, pronašao rješenje za poboljšanje signala mobilnih operatera na području naselja Peklenica, Križovec, Vratišinec i Gornji Kraljevec.

Naime, kako je priopćeno iz gradske uprave, riječ je o lokaciji tzv. “Brdočov brijeg”, koja se nalazi na k.č.br. 454 k.o. Peklenica. Utvrđeno je da navedena lokacija, nakon što je pregledano i ispitano niz drugih parcela, predstavlja optimalno tehničko rješenje kojim bi se signalom u cijelosti na zadovoljavajući način pokrila spomenuta naselja u sjevernom dijelu Međimurske županije. Imajući u vidu da je na navedenoj lokaciji već bilo pokušaja da se postavi antenski stup, što je, podsjećamo, rezultiralo negodovanjem mještana Peklenice, nakon čega je operator odustao od postavljanja, Grad Mursko Središće je odlučio o HT-ovoj namjeri postavljanja antenskog stupa savjetovati se s građanima. Također, i od Vijeća Mjesnog odbora Peklenica zatraženo je mišljenje o predloženoj lokaciji.

Građani vape za korištenjem novih tehnologija, ali ne na svojem “gruntu“

 – Kako je prema Prostornom planu Međimurske županije unutar područja na kojem se antenski stupovi mobilnih operatora mogu postavljati pregledano i niz drugih parcela na kojima se antenski stup može postaviti, a da iste ne zadovoljavaju zahtjevne tehničke uvjete, smatramo da bi se u ovom slučaju trebalo uvažiti potrebu građana za korištenjem suvremene tehnologije. Ujedno je potrebno pomiriti interese prostornog planiranja koji osiguravaju ujednačenu vizuru naselja s interesima građana za korištenjem svih alata tehnološkog napretka – ističu u Gradu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Čakovečki Crveni križ i učenici SŠ Čakovec obilježili Svjetski dan prve pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec prošlog je tjedna obilježilo Svjetski dan prve pomoći, 12. rujna.

Fokus je ove godine bio na djeci, stoga su glavne aktivnosti uključivale niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi.

Tijekom cijeloga tjedna čakovečki volonteri pod vodstvom Alenke Novak išli su u vrtiće i škole, a svijest javnosti o prvoj pomoći podizali su i na Trgu Republike, gdje su im se pridružili i učenici volonteri iz Srednje škole Čakovec.

– Tijekom cijeloga tjedna bilo je radno, veselo i poučno. Posjećivali smo djecu u vrtićima i školi te smo ih učili kako mogu pomoći svojim vršnjacima u nevolji i kako da sigurno borave u školi. Na Trgu Republike isticali smo važnost kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi, pa smo tako zainteresiranim građanima, kao i inače, mjerili tlak i šećer. Brojni prvašići i drugi građani također su došli naučiti kako se unesrećenom pruža prva pomoć – rekla je Alenka Novak iz GDCK-a Čakovec, dodavši da su ujedno obilježili i Tjedan borbe protiv tuberkuloze koji je trajao od 14. do 21. rujna.

Manjak volontera

U vrlo aktivnom čakovečkom Crvenom križu susreću se, nažalost, s manjkom volontera, stoga pozivaju srednjoškolce, ali i sve ostale zainteresirane građane da im se pridruže kako bi mogli kvalitetno nastaviti s provođenjem brojnih preventivnih, edukativnih i drugih aktivnosti te na taj način sebi i drugima omogućiti sigurniji i mirniji suživot.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Međimurja danas tri novozaražena koronom, ukupno 116 aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 454 osobe te su evidentirana 2 pozitivna nalaza, što je 0,44% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 116.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, nema otpuštenih pacijenata. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje