Povežite se s nama

Međimurje

Na “Brdočov brijeg“ stiže novi HT-ov antenski stup

Objavljeno:

- dana

Mursko Središće

Grad Mursko Središće obavještava zainteresiranu javnost i Vijeće Mjesnog odbora Peklenica da je u suradnji s Hrvatskim telekomom, uvažavajući odredbe Prostornog plana uređenja Međimurske županije i Grada Murskog Središća, pronašao rješenje za poboljšanje signala mobilnih operatera na području naselja Peklenica, Križovec, Vratišinec i Gornji Kraljevec.

Naime, kako je priopćeno iz gradske uprave, riječ je o lokaciji tzv. “Brdočov brijeg”, koja se nalazi na k.č.br. 454 k.o. Peklenica. Utvrđeno je da navedena lokacija, nakon što je pregledano i ispitano niz drugih parcela, predstavlja optimalno tehničko rješenje kojim bi se signalom u cijelosti na zadovoljavajući način pokrila spomenuta naselja u sjevernom dijelu Međimurske županije. Imajući u vidu da je na navedenoj lokaciji već bilo pokušaja da se postavi antenski stup, što je, podsjećamo, rezultiralo negodovanjem mještana Peklenice, nakon čega je operator odustao od postavljanja, Grad Mursko Središće je odlučio o HT-ovoj namjeri postavljanja antenskog stupa savjetovati se s građanima. Također, i od Vijeća Mjesnog odbora Peklenica zatraženo je mišljenje o predloženoj lokaciji.

Građani vape za korištenjem novih tehnologija, ali ne na svojem “gruntu“

 – Kako je prema Prostornom planu Međimurske županije unutar područja na kojem se antenski stupovi mobilnih operatora mogu postavljati pregledano i niz drugih parcela na kojima se antenski stup može postaviti, a da iste ne zadovoljavaju zahtjevne tehničke uvjete, smatramo da bi se u ovom slučaju trebalo uvažiti potrebu građana za korištenjem suvremene tehnologije. Ujedno je potrebno pomiriti interese prostornog planiranja koji osiguravaju ujednačenu vizuru naselja s interesima građana za korištenjem svih alata tehnološkog napretka – ističu u Gradu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!