Povežite se s nama

Međimurje

Na “Brdočov brijeg“ stiže novi HT-ov antenski stup

Objavljeno:

- dana

Mursko Središće

Grad Mursko Središće obavještava zainteresiranu javnost i Vijeće Mjesnog odbora Peklenica da je u suradnji s Hrvatskim telekomom, uvažavajući odredbe Prostornog plana uređenja Međimurske županije i Grada Murskog Središća, pronašao rješenje za poboljšanje signala mobilnih operatera na području naselja Peklenica, Križovec, Vratišinec i Gornji Kraljevec.

Naime, kako je priopćeno iz gradske uprave, riječ je o lokaciji tzv. “Brdočov brijeg”, koja se nalazi na k.č.br. 454 k.o. Peklenica. Utvrđeno je da navedena lokacija, nakon što je pregledano i ispitano niz drugih parcela, predstavlja optimalno tehničko rješenje kojim bi se signalom u cijelosti na zadovoljavajući način pokrila spomenuta naselja u sjevernom dijelu Međimurske županije. Imajući u vidu da je na navedenoj lokaciji već bilo pokušaja da se postavi antenski stup, što je, podsjećamo, rezultiralo negodovanjem mještana Peklenice, nakon čega je operator odustao od postavljanja, Grad Mursko Središće je odlučio o HT-ovoj namjeri postavljanja antenskog stupa savjetovati se s građanima. Također, i od Vijeća Mjesnog odbora Peklenica zatraženo je mišljenje o predloženoj lokaciji.

Građani vape za korištenjem novih tehnologija, ali ne na svojem “gruntu“

 – Kako je prema Prostornom planu Međimurske županije unutar područja na kojem se antenski stupovi mobilnih operatora mogu postavljati pregledano i niz drugih parcela na kojima se antenski stup može postaviti, a da iste ne zadovoljavaju zahtjevne tehničke uvjete, smatramo da bi se u ovom slučaju trebalo uvažiti potrebu građana za korištenjem suvremene tehnologije. Ujedno je potrebno pomiriti interese prostornog planiranja koji osiguravaju ujednačenu vizuru naselja s interesima građana za korištenjem svih alata tehnološkog napretka – ističu u Gradu.

Izvor:
Foto:

Kultura

Art Forest vas zove u Nedelišće: umjetnici, prijavite se do 16. svibnja!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom prvog lipanjskog vikenda, točnije 5. i 6. lipnja, prvi put će se svim zainteresiranima predstaviti Art forest, umjetnički festival u organizaciji skupine umjetnika i zaljubljenika u umjetnost pod nazivom “Artisto” i Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Lovački dom Nedelišće pretvorit će se u privremenu galeriju na otvorenom za izložbu slika, ambijentalne instalacije, izvedbene radove, te predavanja i performanse. Cilj ovog dvodnevnog festivala je spojiti umjetnost i prirodu te potaknuti pojedinca na šetnju kroz neobičan obraz šume, u kontekstu suvremene umjetničke prakse, zasnivajući se na razmjeni iskustava, suradnji umjetnika i radu unutar lokalne zajednice.

– Očekuju vas umjetnički performansi, predavanja, raznorazne besplatne radionice i dječje radionice, a imat ćete priliku sudjelovati i u interaktivnom oslikavanju velikog platna, te još mnogo toga. Više detalja slijedi uskoro…

Ovim putem pozivamo sve umjetnike koji žele sudjelovati na našem Art forest festivalu da nam se slobodno jave! – kažu iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

POVEZNICA ZA PRIJAVU

Prijave se primaju zaključno s 16. svibnjem u 23.59.

– Veselimo se vašem odazivu! – poručuju iz TZO Nedelišće.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, na respiratoru su dva pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 212 uzoraka, od čega su evidentirana 32 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 15,09 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 20. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 87 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 546.

Tijekom vikenda brzim Ag testovima testirano je ukupno 539 osoba, od čega je evidentirano 9 pozitivnih slučajeva, na temelju kliničke slike 2 pozitivna slučaja, a iz drugih županija javljeno je o 4 pozitivna slučaja.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 50.042 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 64 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 11 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, dok su 2 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 12.04.2021. do 18.04.2021. godine, 168 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 13 na području grada Mursko Središća, 42 na području grada Preloga, 14 na području općine Belica, 2 općine Dekanovec, 5 općine Domašinec, 21 općine Donja Dubrava, 29 općine Donji Kraljevec, 8 općine Donji Vidovec, 18 općine Goričan, 12 općine Gornji Mihaljevec, 19 općine Kotoriba, 23 općine Mala Subotica, 73 općine Nedelišće, 9 općine Orehovica, 6 općine Podturen, 13 općine Pribislavec, 8 općine Selnica, 21 općine Strahoninec, 17 općine  Sveta Marija, 29 općine Sveti Juraj na Bregu, 10 općine Sveti Martin na Muri, 3 općine Vratišinec, 9 općine Šenkovec i 7 općine Štrigova.

Nastavite čitati