Na čakovečkom Gradskom groblju u Mihovljanu je obnovljen oproštajni trijem te je postavljeno Spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

– U obnovu oproštajnog trijema i uređenje okoliša uloženo je oko 400.000 kuna. Cijeli trijem obložen je kamenom te su sanirane krovne grede. U dogovoru s braniteljskim udrugama uređeno je i Spomen-obilježje poginulim međimurskim braniteljima u Domovinskom ratu, koje se ranije nalazilo na zidu Knjižnice „Nikola Zrinski“ u Čakovcu – naglasio je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Riječ je o dijelu planiranih ulaganja na čakovečkom groblju. Do sljedećeg Uskrsa uredit će se i novi središnji križ, a za taj je projekt u tijeku prikupljanje potrebne dokumentacije. Čakovečko groblje, naglasio je Kovač, jedno je od najljepših u zemlji, a gradsko komunalno poduzeće Čakom stalnim ulaganjima i obnovom nastoji da takvo i ostane.

– Čakom je uoči blagdana Svih svetih uredio sva tri gradska groblja, orezano je raslinje, očišćene su staze i pograbljano lišće. Tijekom godine posađeno su i novi nasadi ukrasnog bilja, tako da je sve spremno za posjet grobovima najmilijih – rekao je direktor Čakoma Ivica Perhoč, pozvavši ujedno građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da prilikom dolaska i boravka na groblju nose maske za lice.

Komentari

Komentara