Povežite se s nama

Međimurje

Na čelu Crvenog križa kirurg Drago Starčević

Objavljeno:

- dana

IZBOR

Čakovečko gradsko društvo Crvenog križa održalo je krajem prosinca svoju izvještajno-izbornu skupštinu.

Okupljanje je organizirano 21. prosinca u restoranu Pilka, a osim podnošenja izvještaja i izbora novih voditelja radnih tijela, to je bila odlična prilika za zajedničko predblagdansko druženje svih članova.

Na skupštini su donesene i Programske osnove rada Crvenog križa za razdoblje od 2017. do 2020. godine

Ravnatelj društva Kristijan Valkaj podnio je izvješće o radu za proteklo mandatno razdoblje od 2012. do 2016. godine. Nakon usvajanja izvješća o radu raspušten je stari saziv i sva radna tijela te je izabran novi saziv. Za predsjednika društva izabran je kirurg Drago Starčević. Drugi dopredsjednik u novom sazivu je Dubravka Kečkeš, a drugi dopredsjednik je Nikola Dragosavac. Članovi Odbora su Drago Starčević, Dubravka Kečkeš, Nikola Dragosavac, Zdenka Lipić, Milivoj Kossi, Sandra Vlahek, Katarina Matulin, Alenka Novak i Dušan Lapov. Za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana je Nevenka Kozjak uz članove; Tereziju Hraščanec i Mariju Štefić. Za članove Skupštine Hrvatskog Crvenog Križa izabrani su Sandra Vlahek i Dragutin Starčević. Novi saziv usvojio je program rada i financijski plan za 2017. godinu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na području Međimurske županije danas dva slučaja zaraženih COVID-om, u bolnici četiri pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 3,03% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 11. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.887 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Cividini uručila certifikate 48-ero prodavača na čakovečkoj tržnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nedavno obnovljena čakovečka Gradska tržnica certificirana je seljačka tržnica, što znači da na njoj proizvode mogu prodavati i lokalni proizvođači.

Da je uistinu riječ o domaćim proizvodima, jamči certifikat koji se prodavačima dodjeljuje svake godine. Za 2021. certificiranje je provedeno u lipnju, dobilo ih je 48 proizvođača, a ove subote, 24. srpnja, uručila ih je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Prilikom uručivanja certifikata, gradonačelnica Cividini rekla je da se trendovi i briga za zdravlje građana s kupnje povrća i voća u supermarketima ponovno okreću prema domaćim, lokalno uzgojenim proizvodima.

– Stoga je važno da je roba koja se prodaje na Gradskoj tržnici uistinu proizvedena na našim seljačkim gospodarstvima. Upravo certificiranje svima nama potvrđuje da je ono što kupimo kod prodavača, plod rada i truda naših poljoprivrednika. Važno je i to što kupnjom takvih proizvoda pomažemo i našim seljacima te tako pridonosimo očuvanju domaće poljoprivrede koja se teško nosi s konkurencijom velikih trgovačkih lanaca – istaknula je Cividini.

„Proizvodi hrvatskog seljaka“

U pratnji gradonačelnice prilikom podjele certifikata bio je i direktor Gradskog komunalnog poduzeća ČAKOM Ivica Perhoč koji je rekao da se certificiranje provodi od 2012. godine, u skladu s pravilima Udruge hrvatskih tržnica.

Dodijeljenim certifikatom, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ostvaruje pravo uporabe oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“, koja je namijenjena označavanju poljoprivrednih proizvoda i prerađevina standardne kvalitete proizvedenih na području Hrvatske koji se izravno prodaju na tržnicama.

Svrha certifikacije je olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima uz jamstvo porijekla proizvoda.

Prve godine bilo je certificirano 36 proizvođača, dok ih danas na čakovečkom placu ima 48.

Riječ je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima iz Međimurja i okolnih županija koji prodaju na čakovečkoj tržnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje