– Nedavno sam pokopala supruga na Gradskom groblju u Varaždinu. Već popodne kada sam došla posjetiti njegov grob vidjela sam da je pokraden dio cvijeća, ono skuplje, iz vijenaca i aranžmana. Tužno je da se takvom stvari morate baviti kada vam premine netko najmiliji – rekla je Kata Vajdić za Regionalni tjednik.

Gospođa se revoltirana situacijom javila našem Tjedniku.

– Drugi dan je bilo pokradeno još više cvijeća. Suprug mi je bio ratni vojni invalid, a cvijeće je ukradeno čak iz vijenca kojim je počast odala Hrvatska vojska. Njegov grob se nalazi uz širok javni put, ne negdje sastrane i nije mi jasno da nitko ništa nije vidio – objasnila je Kata Vajdić.

Rekla je da je sve prijavila Parkovima, koji upravljaju varaždinskim grobljem.

– Znam da se groblje nadzire kamerama i da postoji čuvar, ali ja ga nikad nisam vidjela. Mogu to reći jer i sinov grob posjećujem na ovom groblju već godinama. Čula sam i za druge krađe s varaždinskog groblja za to vrijeme; ljudima nestaju vaze, kipići i aranžmani. Za krađe cvijeća poput onih s groba mog supruga smatram da su krivi cvjećari – uzrujana je Kata Vajdić.

Iz Parkova su nam potvrdili da se Vajdić njima požalila na krađu.

– Krađe s grobova, obzirom da se radi o privatnom vlasništvu, policiji prijavljuju oštećene osobe. Podatke o broju krađa s groblja nemamo. Parkovi imaju i čuvara na groblju 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu – odgovorili su nam iz Parkova.

Čitateljica nam je poslala i nekoliko fotografija kako izgledaju buketi nakon “prolaska” lopova.

Komentari

Komentara