Povežite se s nama

Međimurje

Na današnji dan u Međimurju 200 novozaraženih COVID-om, 4000 građana zatražilo propusnice

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirana je 445 osoba, od čega je evidentirano 187 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 155 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1050. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 31.016 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 5 pozitivnih slučajeva. Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID-19 kod 5 osoba. Iz drugih županija je prijavljeno da je PCR-om dokazan pozitivan slučaj na COVID-19 kod 3 osobe s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 133 pacijenta pozitivna na COVID; od toga je njih 7 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 11 pacijenata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 12 pacijenata, u palijativnom COVID centru smješteno je 12 pacijenata, a njih 109 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru se nalazi 17 COVID pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 72 godine. U zdravstvenom sustavu na COVID su pozitivni 4 liječnika i 30 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 3 liječnika i 5 medicinskih sestara.

Danas, 23.prosinca 2020.godine je na snagu stupila odluka o ograničavanju kretanja između županija. Stožer civilne zaštite Međimurske županije od jučer u 8 ujutro do danas u 5 ujutro obradio je više od četiri tisuće zahtjeva građana za izdavanje e-propusnica. Oko 75% zahtjeva odnosi se na putovanja na posao, oko 15% za pružanje medicinske skrbi, tj. ranije dogovorene medicinske preglede te oko 10% za ostale potrebe, najviše o brizi za starije i nemoćne članove obitelji.

Djelatnici Međimurske županije će tijekom narednih dana, neovisno o blagdanima, obrađivati sve pristigle zahtjeve. Kako bi se ubrzao cijeli proces izdavanja i kontrole zahtjeva, građani kojima je neophodna propusnica moraju priložiti u zahtjevu sve podatke (ime, prezime, adresu, OIB) i dokaz o potrebi napuštanja županije. (potvrda poslodavca, potvrda liječnika….)

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi [email protected]. Detaljnije upute se nalaze na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije https://www.zzjz-ck.hr/. Pozivni centar je na broju 040/386-835, svakodnevno od 8 – 20 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 372-372.

Međimurje

U Međimurju 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, na respiratoru su dva pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 212 uzoraka, od čega su evidentirana 32 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 15,09 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 20. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 87 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 546.

Tijekom vikenda brzim Ag testovima testirano je ukupno 539 osoba, od čega je evidentirano 9 pozitivnih slučajeva, na temelju kliničke slike 2 pozitivna slučaja, a iz drugih županija javljeno je o 4 pozitivna slučaja.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 50.042 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 64 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 11 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, dok su 2 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 12.04.2021. do 18.04.2021. godine, 168 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 13 na području grada Mursko Središća, 42 na području grada Preloga, 14 na području općine Belica, 2 općine Dekanovec, 5 općine Domašinec, 21 općine Donja Dubrava, 29 općine Donji Kraljevec, 8 općine Donji Vidovec, 18 općine Goričan, 12 općine Gornji Mihaljevec, 19 općine Kotoriba, 23 općine Mala Subotica, 73 općine Nedelišće, 9 općine Orehovica, 6 općine Podturen, 13 općine Pribislavec, 8 općine Selnica, 21 općine Strahoninec, 17 općine  Sveta Marija, 29 općine Sveti Juran na Bregu, 10 općine Sveti Martin na Muri, 3 općine Vratišinec, 9 općine Šenkovec i 7 općine Štrigova.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Prelog pomaže mladim obiteljima subvencioniranjem kamata kredita

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog i Wüstenrot stambena štedionica d.d. potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji i međusobnim pravima i obvezama u provedbi programa subvencioniranja stambenih kredita na području Grada Preloga.

Subvencioniranje stambenih kredita odnosi se na subvencioniranje kamata na stambene kredite koji su ugovoreni u periodu od dana stupanja na snagu Odluke o subvencioniranju stambenih kredita mladim obiteljima s područja Grada Preloga.

Podnositeljima zahtjeva koji steknu propisane uvjete odobrit će se dodatno subvencioniranje kamata kredita u iznosu od 2.500, odnosno 5.000 kuna. Ugovor su potpisali Ivan Ostojić, član Uprave Wüstenrot stambene štedionice d.d. te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je istaknuo:

– Interes za gradnju u Prelogu je velik. Krajem prošle godine prodali smo osamnaest parcela za stambenu izgradnju, kreće gradnja stanova iz programa POS, a najavljene su i kreću u realizaciju privatne investicije vezane uz stanogradnju. Mladim obiteljima pomažemo i na ovaj način, subvencioniranjem kamata kredita.

Sve informacije o načinu realizacije možete dobiti u Upravi Grada Preloga.

Nastavite čitati