Povežite se s nama

Zabava & Stil

Dani Slakovca: slave NK ‘Sloboda’ i lokalni DVD, nastupaju Kerekeshi, Željko Bebek, Ljubavnici…

Objavljeno:

- dana

Ove se godine od 18. do 25. lipnja prvi put organiziraju Dani Slakovca.

– Da bude zaista posebno, pobrinut će se članovi udruga i mještani. Posjetitelje očekuje puno događanja – kažu organizatori.

Program

u subotu, 18. lipnja DVD Slakovec slavi svojih 90 godina postojanja i u tu čast organizira mimohod i vježbe, a kasnije i zabavu uz Rangers Band.

u utorak, 21.lipnja NK „Sloboda“ Slakovec slavi 60 godina postojanja pa u 20 sati dolazi Kerekesh teatar s predstavom “Krtice”.

u srijedu, 22. lipnja u organizaciji Udruga žena Slakovec i Mjesnog odbora Slakovec očekuje vas raznovrsni program. Projektom “Mali, a bogati” mještani Slakovca žele predstaviti bogatstvo svojeg mjesta i prikazati kako ljudi u Slakovcu žive i čime se sve bave. Program traje od 15 do 18 sati, a obuhvaća:

u 15 sati nastup Dječjeg zbora “Josip Vrhovski” Nedelišće, pod vodstvom Maje Magdalenić Barić

– radionice i sajmeni dio gdje će izlagati: vrijedne članice UŽ Slakovec, Tea Mesarić Rekanović s dijelom izložbe s “Art forest” festivala i radionicom za djecu, robotičari sa svojim novotarijama – pod vodstvom Mateje Šafarić Novak, Nino Horvat koji će predstaviti svoje slike i spretnost crtanja, Dragica Fegeš i Štefanija Kozar sa svojim rukotvorinama, cekerašice Nedelišća izlažu svoje radove i održat će radionicu pletenja cekara, OPG Heđa donosi med, a OPG Đuran dolazi sa svojim nadaleko poznatim mesom ‘z tiblice.

Bit će tu i rukotvorine Marine Trojok, te mali tenisači Teniskog kluba C LAB Slakovec s trenerima Patrikom Lebarom i Danijelom Žbuljem. Za sam kraj dana u 19 sati nastupa Kerekesh teatar s predstavom „Skupština“.

u petak, 24. lipnja NK „Sloboda“ Slakovec organizira veliki koncert Željka Bebeka.

u subotu, 25.lipnja, očekuje vas koncert grupe Ljubavnici.

– Vidimo se! – poručuju organizatori.

Zabava & Stil

FOTO Uzgajivač 25 puta nastupio s istim konjem na Konjičkim igrama u Zelendvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalno povodom Dana Općine Petrijanec 25. lipnja, održane su Konjičke igre u Zelendvoru.

U Zelendvoru su se u organizaciji Udruge Konj moj prijatelj i Općine Petrijanec održale međunarodne Konjičke igre s uzgajivačima konja iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Bila je to prilika da se pokažu najljepši konji i njihova umijeća, kao i bogate konjske zaprege uz brojne dodatne sadržaje za posjetitelje.

– Ove godine na 10.000 četvornih metara otvorenog prostora održavamo Konjičke igre. Zahvaljujem Udruzi “Konj moj prijatelj” koja je ovu manifestaciju pretvorila u jednu lijepu tradiciju – naglasio je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

– Događaj je vrlo važan za našu Općinu jer rijetko kad i rijetko gdje možete vidjeti ovoliko puno konjskih zapreka i ovih plemeniti životinja. Na području Općine nalazi se nekoliko uzgajivača konja te oni aktivno podržavaju ovu manifestaciju. Kao kuriozitet, imamo uzgajivača koji je 25 puta nastupio s istim konjem na konjičkim igrama, što govori koliko uzgajivači cijene ovu manifestaciju – dodao je Posavec.

Posjetitelji su imali prilike uživati u nadmetanju zaprega s profesionalnom i amaterskom opremom te brojnim drugim konjičkim disciplinama.

Na otvaranju manifestacije bili su prisutni izaslanik župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka Darko Majhen, koji se obratio prigodnim riječima, i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Glazbeni vikend na Kazališnom trgu: nastupaju Varaždinski vokalni ansambl, Romantix, Big Band…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Koncertni ured Varaždin i ove godine jedan je od suorganizatora manifestacije „Ljeto u Varaždinu“, a već ovaj vikend očekuje nas pregršt događanja na Kazališnom trgu.

U petak, 1. srpnja, s početkom u 18 sati na pozornicu „kod fontane“ staju polaznici škole pjevanja „Mali slavuji“ uz pratnju DND Banda. Nakon njih publiku će zabaviti čakovečki Big Band uz Ivanu Galić.

Program u subotu, 2. srpnja, započinje već u 10 ujutro, i to na Korzu nastupom Varaždinskih mažoretkinja svih uzrasta.

Subotnji večernji program donosi pregršt rocka i popa. Već u 18 sati svoje znanje pokazat će polaznici Radionice sviranja gitare Tomičić, nakon kojih pozornicu preuzima novoosnovani Varaždinski vokalni ansambl.

Kao šećer na kraju nastupit će i Eurythmics cover band – Romantix!

Svi koncerti i programi održavaju se na otvorenom, a ulaz se ne naplaćuje. U slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, program se otkazuje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje