Prije deset godina na nogometnom igralištu u Lužanu kod Gornjeg Kneginca dogodila se tragedija. Djevojčica se uhvatila za gornju prečku te se na nju srušio gol i udario je u predjelu prsnog koša.

Ona je teška ozlijeđena te je od posljedica ozljeda preminula, 22. lipnja u bolnici KB Merkur u Zagrebu.

Kazneni postupak pred Općinskim sudom u Varaždinu vođen je protiv čelnih ljudi Općine Gornji Kneginec. Ispostavilo se da je zemljište državno, a ne općinsko, te su mještani samoinicijativno na njemu postavili golove za nogomet.

– Republika Hrvatska nije poduzela nikakovu radnju u cilju učvršćenja ovih golova koji su se nalazili na igralištu, a na način da isti ne predstavljaju opasnu stvar, a kao što je to bio gol čija je gornja stativa prilikom rušenja pala na tijelo pokojne. Naprotiv, u konkretnom slučaju se može zaključiti da tuženik u odnosu na pitanje ove opasnosti nije vodio baš nikakovu brigu o predmetnoj nekretnini – stoji u presudi.

Sud je utvrdio da su otac i majka pretrpjeli teške duševne bolove zbog smrti kćeri, koju su teško proživljavali i koju još i danas teško proživljavaju, jer stalno osjećaju njezin gubitak i prazninu uslijed toga. Njezin brat pretrpio je i strašni šok zbog ovog događaja, a s obzirom da se kao dječak, koji je u to vrijeme imao osam godina, nalazio na mjestu događaja.

Tako je sud za tragediju odgovornu proglasio državu te je ocu, majci i bratu dosuđena odšteta od 600.000 kuna.

Komentari

Komentara