Povežite se s nama

Crna kronika

Na djevojčicu u Lužanu pao gol i usmrtio je, a odštetu obitelji platit će država

Objavljeno:

- dana

Prije deset godina na nogometnom igralištu u Lužanu kod Gornjeg Kneginca dogodila se tragedija. Djevojčica se uhvatila za gornju prečku te se na nju srušio gol i udario je u predjelu prsnog koša.

Ona je teška ozlijeđena te je od posljedica ozljeda preminula, 22. lipnja u bolnici KB Merkur u Zagrebu.

Kazneni postupak pred Općinskim sudom u Varaždinu vođen je protiv čelnih ljudi Općine Gornji Kneginec. Ispostavilo se da je zemljište državno, a ne općinsko, te su mještani samoinicijativno na njemu postavili golove za nogomet.

– Republika Hrvatska nije poduzela nikakovu radnju u cilju učvršćenja ovih golova koji su se nalazili na igralištu, a na način da isti ne predstavljaju opasnu stvar, a kao što je to bio gol čija je gornja stativa prilikom rušenja pala na tijelo pokojne. Naprotiv, u konkretnom slučaju se može zaključiti da tuženik u odnosu na pitanje ove opasnosti nije vodio baš nikakovu brigu o predmetnoj nekretnini – stoji u presudi.

Sud je utvrdio da su otac i majka pretrpjeli teške duševne bolove zbog smrti kćeri, koju su teško proživljavali i koju još i danas teško proživljavaju, jer stalno osjećaju njezin gubitak i prazninu uslijed toga. Njezin brat pretrpio je i strašni šok zbog ovog događaja, a s obzirom da se kao dječak, koji je u to vrijeme imao osam godina, nalazio na mjestu događaja.

Tako je sud za tragediju odgovornu proglasio državu te je ocu, majci i bratu dosuđena odšteta od 600.000 kuna.

Crna kronika

Kamera na istočnoj obilaznici Varaždina dva mjeseca snimala 47-godišnjaka u autu s “krivim” tablicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 47 godina, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

On je kako se sumnja, na osobno vozilo stavio ne pripadajuće registarske pločice te se takvim koristio u prometu.

Uređajem za mjerenje brzine kretanja vozila snimljen, odnosno evidentiran, je navedeni kako upravlja osobnim vozilom marke VW Vento i to nekoliko puta u mjesecu lipnju i srpnju 2022. godine na istočnoj obilaznici u Varaždinu, javila je policija. Upravljao je vozilom i pritom je uređaj utvrdio kako navedena registarska oznaka ne pripada navedenom vozilu već pripada drugom teretnom vozilu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, dok će za prekršaje u prometu okrivljeni odgovarati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Graničnom prijelazu Goričan kod Portugalca pronađeno oko 40 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 6. kolovoza, u 23 sata i 45 minuta na Međunarodnom graničnom prijelazu Goričan I, kao ulazni putnik iz Mađarske, teretnim vozilom marke „Mercedes“ bugarskih nacionalnih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 30-godišnji portugalski državljanin.

– Prilikom pregleda vozila, a u cilju sprečavanja krijumčarenja droga preko državne granice, 30-godišnjak je na poziv policijskog službenika dragovoljno predao PVC vrećicu ispunjenu zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu, mase 39,5 grama – izvijestila je PU međimurska.

Preliminarnim testiranjem izuzete sporne materije dobivena je pozitivna reakcija na prisustvo THC-a.

Droga je oduzeta, dok je 30-godišnji portugalski državljanin prekršajno sankcionirali sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje