Povežite se s nama

Crna kronika

Na Facebooku maloljetnik objavio fotografiju s automatskom puškom pa uznemirio građane

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U petak, 15. listopada, na području Općine Nedelišće, policijski službenici Policijske uprave međimurske temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršili su pretragu doma i drugih prostora koje koristi maloljetnik za kojeg se sumnjalo da nezakonito posjeduje vatreno oružje.

Naime, 13. listopada 2021. godine maloljetnik je na društvenoj mreži Facebook objavio fotografiju na kojoj u rukama drži vatreno oružje, nalik na automatsku pušku čime je izazvao osjećaj straha i uznemirenost građana na društvenoj mreži.

Tijekom pretrage nije pronađeno vatreno oružje, dok je za pušku s fotografije utvrđeno da se ne radi o pravom oružju, već o replici oružja izrađenog od keramike, koju je maloljetnik razbio nakon objave na društvenoj mreži.

– Pozivamo građane da pravovremeno dojavljuju ovakve i slične objave, jer uspješna suradnja policije i građana važan je i značajan čimbenik za učinkovito policijsko postupanje koje vrlo često rezultira otkrivanjem raznih vrsta oružja koje neodgovorni pojedinci nezakonito posjeduju.

Građani dojave policiji mogu proslijediti putem mobilne aplikacije „MUP-sigurnost i povjerenje“ ili dojaviti putem telefona na broj 192, odnosno slanjem e-poruke na adresu e-pošte [email protected] – poručuju iz PUM-a.

Crna kronika

Kod V. Toplica policija pronašla trojicu dehidriranih migranata iz Afrike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska policija u srijedu, 1. prosinca oko 17.30 sati zaprimila je dojavu nepoznate osobe koja je na lošem engleskom jeziku dojavila da se nalazi na nepoznatom području s dva prijatelja i da trebaju pomoć jer su ozlijeđeni.

Policijski službenici su odmah poduzeli sve radnje u cilju pronalaska osoba, a što su i uspjeli. 

– Dolaskom na mjesto dojave u mjesto Škarnik kod Varaždinskih Toplica, policijski službenici su uočili tri osobe, za koje je kasnije utvrđeno da se radi o državljanima Gambije koji su nezakonito prešli državnu granicu, a koji su bili ozlijeđeni od kretanja po neprohodnom terenu te dehidrirani. Zbog lošeg psihofizičkog stanja na mjestu događaja im pružena liječnička pomoć te su ih djelatnici Zavoda za hitnu medicinu prevezli u varaždinsku Opću bolnicu – ističe varaždinska policija.

Policijska uprava varaždinska provodi  kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Crna kronika

Davor iz okolice Ludbrega napio se rakije u goricama pa zatočio svoju partnericu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Davor (38) iz okolice Ludbrega na Općinskom sudu u Varaždinu optužen je zbog protupravnog oduzimanja slobode, piše Podravski.

Prema optužnici Davor se s prijateljem u vinogradu napio rakije i nakon što je stigao kući, do krajnjih je granica izmaltretirao djevojku s kojom živi, ali i susjede koji su mu pozvali policiju.

Dogodilo se to 7. lipnja prošle godine između 23.00 i 23.30 sati. Kako piše u optužnici, Davor je tijekom verbalnog sukoba s partnericom, kada je ona htjela napustiti dom, kako bi je spriječio, stao na vrata dnevnog boravka i raširio ruke.

Nesretnica nije mogla otići iz kuće sve dok nije iskoristila njegovu nepažnju pa se iskrala i pobjegla kod susjeda potražiti pomoć. Nakon što je uhićen i saslušan, Davor je pušten na slobodu, a istražni zatvor sud mu je zamijenio za mjere opreza. 

Više pročitajte na Podravskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje