Povežite se s nama

U fokusu

Na fatalnom raskrižju nužna gradnja rotora

Objavljeno:

- dana

ALARMANTNO

Četiri osobe poginule su na cestama Varaždinske županije u nepunih četrdeset dana, od čega tri na području Ludbrega. Dvije osobe život su izgubile na istom raskrižju na državnoj cesti između Hrastovskog i Slanja, i to na identičan način – oduzimanjem prednosti uz preveliku brzinu.

– Prvo je stradao pješak, a potom je na fatalnom raskrižju biciklist oduzeo prednost kombiju, dok je u zadnjoj nesreći vozač teretnog automobila oduzeo prednost vozačici. Ta 46-ogodišnja žena je nekoliko dana nakon nesreće podlegla teškim ozlijedama – naveo je Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske.

U suradnji s ludbreškim gradonačelnikom Dubravkom Bilićem inicirao je sastanak s Hrvatskim cestama, ŽUC-om i resornim Ministarstvom, kako bi predložili rješenje za opasno raskrižje. – S obzirom na to da sad nema znaka s ograničenjem brzine, vozači smiju voziti 90 km/h, pa policija smatra nužnim smanjiti dozvoljenu brzinu; ispod znaka za opasno raskrižje treba to i napisati, jer pisani tekst privlači veću pažnju vozača i nužna je što skorija gradnja rotora, rekao je Danijel Posavec. S njim se slaže i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić. – Nadam se kako će rekonstrukcija ceste početi do kraja ove godine kako bi se ovom cestom prometovalo sigurno. Sigurnost je najvažnija, rekao je gradonačelnik.

 

Statistika pokazuje da su najveći krivci za nesreće brzina i alkohol

Prošle godine je na cestama Varaždinske županije u prometnim nesrećama poginulo deset osoba, što znači da je u nešto više od mjesec dana ove godine već dosegnuto 40 posto prošlogodišnje brojke. Crna statistika nakon više od jednog desetljeća pozitivnog trenda.
– Statistika pokazuje da su najveći krivci za nesreće brzina i alkohol. Treba pojačati nadzor prometa, osobito tijekom vikenda te strožije kažnjavaju učestali i najteži kršitelji prometnih propisa – napominje Danijel Posavec.

Umirovljeni profesor Fakulteta prometnih znanosti Ivan Dadić zalaže se za izmjenu zakonodavstva tako što će se povećati odogovornost svih, pa tako i projektanata, cestarskih tvrtki te resornog ministarstva. – Sada nitko ne odgovara osim vozača – upozorava Dadić.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Bivši varaždinski župan postao savjetnik za sigurnost na cestama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Županijskoj palači u Varaždinu konstituiran je Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, a osim formalnog dijela konstituiranja, članovi Savjeta kojem je predsjednik dr.sc. Zvonimir Sabati, županijski vijećnik raspravljali su i o analizi stanja sigurnosti prometa u našoj Županiji, a dana je i informacija o pripremama za održavanje cesta u zimskom razdoblju 2021./2022.

Članove Savjeta je pozdravio te im zaželio konstruktivan i plodonosan rad župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, dok je predsjednik Savjeta Sabati naglasio kako će ovo savjetodavno tijelo biti svojevrsna podrška izvršnoj vlasti.

– Svojim savjetima te konstruktivnim prijedlozima, ali i inicijativama nastojati ćemo utjecati na to da se pojača sigurnost prometa na cestama, kako bi svi sudionici u prometu, pješaci, biciklisti  pa i vozači bili što sigurniji. Stoga je sinergija svih institucija , od policije, ŽUC-a, Hrvatskih cesta te predstavnika općina i gradova jako važna –rekao je dr.sc. Zvonimir Sabati.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec  je naznačio kako je u 2010. godini u Varaždinskoj županiji bilo 16 poginulih osoba u prometnim nesrećama, a 2020. godine četvero poginulih čime je ostvaren cilj zacrtan NPSCP-om (Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa od 2011. do 2020. godine), odnosno kako je rekao, broj poginulih osoba u prometnim nesrećama smanjenje je za 75%, a što našu Županiju svrstava u dvije županije u kojima je zabilježeno najveće smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama u spomenutom razdoblju.

– U 2020. godini u Varaždinskoj županiji bila je najmanja stopa smrtnosti u prometnim nesrećama u Hrvatskoj u odnosu na 100 tisuća stanovnika, odnosno broj poginulih iznosio je 2, 3 poginule osobe u odnosu na zacrtanih 5 poginulih osoba na 100 tisuća stanovnika – istaknuo je Posavec.

Cilj je zadržavanje pozitivnih trendova što se tiče smanjenja broja poginulih osoba u prometnim nesrećama te smanjenje broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama, ali i smanjenje udjela alkohola u prometnim nesrećama te smanjenje broja prekršaja zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće, a to su brzina, korištenje mobitela, te ne vezanje pojasom.

Sjednici Savjeta nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.

Nastavite čitati

U fokusu

Silvija Cupar: “Uršulinska prepuna graba i lokvi, a u V. Lisinskog zakrpa do zakrpe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Neuređenost varaždinskih prometnica i šetnica bila su nezaobilazna tema zadnje sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je HDZ-ova vijećnica Silvija Cupar ukazala između ostalog na probleme u Uršulinskoj i Ulici Vatroslava Lisinskog.

Naime, pošljunčana Uršulinska na potezu od Nazorove ulice do Crkve rođenja Isusovoga prepuna je graba.

– Tamo već nekoliko mjeseci imamo više od 50 velikih lokvi vode nakon svake kiše. Nemoguće ih je izbjeći jer se one najveće pružaju u širini pošljunčane staze. Grad ne čineći ništa prisiljava Varaždince i goste da tamo voze nekakav “slalom“ i uz zalet preskaču lokve. Nije taj problem od jučer i meni je potpuno nejasno zašto Parkovi ne pristupe rješavanju problema sa spomenutom šetnicom na način da se upotrijebe kondicioneri tla – istaknula je vijećnica.

Potom se osvrnula i na kaldrmom prekrivenu, nebrojeno puta asfaltom krpanu cestu u strogom centru grada, za koju je ustvrdila da nikome ne služi na čast.

– Zanima me hoće li se u plan sanacija prometnica za 2022. godinu uvrstiti i uređenje Ulice Vatroslava Lisinskog koja godinama vapi za obnovom – rekla je Silvija Cupar.

Varaždinski gradonačelnik odgovorio je da posipavanje šljunkom šetnice u Uršulinskoj očigledno nije bilo adekvatno napravljeno.

– Zatražit ću od gradskih komunalaca da izađu na teren i provjere situaciju. Sredstva za takve sanacije postoje i tražit ću da se odrade. Ulica Vatroslava Lisinskog već je nekoliko puta bila u planu sanacije, pa je iz nepoznatog razloga ispadala. Očekujem da će proračun biti završen oko 10. studenoga i iz njega će se moći iščitati koje ulice će iduće godine biti obuhvaćene programom obnove. Osobno smatram da je ta ulica u gradskoj jezgri jedan od prioriteta za uređenje – poručio je Neven Bosilj. 

U nastavku pogledajte kako izgledaju spomenute šetnice i ulice u centru grada:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje